Home / Om Barcelona / Kvarter / El Clot Barcelona
El Clot in Sant Martí, Barcelona

El Clot Barcelona

El Clot Barcelona som även ligger vid Sant Martí-området har en mycket intressant historia och trevlig atmosfär. Det finns många olika områden i Barcelona. Varje område har även sin egna unika karaktär och det kan vara svårt att besöka dem alla under loppet av en vecka eller två. Däremot är El Clot Barcelona värt ett eventuellt besök om du någon gång får chansen.

Området har anor från medeltiden då det var känt som Clot de la Miel, ett namn som härstammar från en rik mark där honung av hög kvalitet brukade produceras. Området har en stark industribakgrund eftersom många textilfabriker och mjölkvarnar byggdes här. El Clot Barcelona har därför en arbetarklassbakgrund och är känt för att vara ett område med till stor del katalanska invånare och få turister. Däremot ska man inte säga att människor här inte är trevliga och inte uppskattar turister. Invånarna i området är väldigt sociala, öppna och välkomnande.

Hitta ditt boende nu!

El Clot Barcelona har en park som är ett måste att se i detta område bland annat eftersom den har gamla kvarlevor av dess industriella föregångna. Parken har exempelvis en 25 meter lång akvedukt och vackra vattenfall. Parken erbjuder även ett underbart öppet grönt område borta från stadens stress och är perfekt för barn att leka på. Om du är intresserad av shopping ligger köpcentret Les Glories nära. Där kan du finna butiker såsom H&M, Zara och spanska kedjor som bland annat Bershka och Stradivarius. I området finns även gatan Carrer de Rogent, på vilken du kan finna fantastiska lokala råvaror. Området ligger också nära välkända monument såsom Torre Agbar, Sagrada Familia och Hospital de Sant Pau.

El Clot Barcelona är ett utmärkt område att besöka om du vill komma iväg från folkmassorna och turisterna och känna dig som en riktig katalansk lokal invånare.

Transport:

Tunnelbana: L1, L2 (Clot)

Tåg; Tågstationen Clot-Arago har järnvägsförbindelser utanför Barcelona stad till bland annat Girona och Figueres.

Boende Barcelona

Visa allt

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kvarter om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top