Home / Cultuur / Het Zoölogie Museum
Feature

Het Zoölogie Museum

Het zoölogie museum in Barcelona is gevestigd in Castello de Tres Dragones (Kasteel van de drie draken). U zal dit fascinerende gebouw vinden in een van de mooiste parken van de stad, Parc de la Ciutadella.

Het gebouw zelf heeft een interessante geschiedenis. Het was oorspronkelijk gebouwd foor de World Fair in Barcelona in 1888 door Lluís Domènech i Montaner. Het wordt gezegd dat de architect helemaal zelf mocht beslissen over het ontwerp en het werd verwacht dat het na de World Fair gesloopt zou worden. Toch staat dit unieke gebouw er nog steeds en werd het gelukkig nooit gesloopt. Vanaf de jaren 30 is in dit gebouw het Zoölogie Museum opgericht.

Vind nu uw accommodatie!

Het museum zelf is vol met opgezette dieren en skeletten. Een aantal van de hoogtepunten zijn het skelet van een enorme walvis en de Natuurgeluiden Bibliotheek. Het zoölogie museum bevat intrigerende artefacten en interessante objecten die nog ontdekt moeten worden. Waar anders in Barcelona zou u een enorm walvis skelet kunnen zien? Het is een plezierige plaats om doorheen te slenteren en het is ook zeer interessant voor dierenartsen en biologen.

Dit is een fantastisch museum om te verkennen met uw familie en jonge kinderen. De Natuurgeluiden Bibliotheek is een leuke ervaring waar u alle geluiden van de natuur en van dieren kunt ontdekken. Terwijl u het museum bezoekt, zorg dan ook dat u Parc de la Ciutadella bekijkt. Dit park is een van onze persoonlijke favorieten in Barcelona en is perfect voor en luie, zonnige zondag en voor picknicks.

Op het moment is het museum helaas gesloten in verband met een renovatie. Ze zijn bezig met het samenstellen van nieuwe en spannende collecties om tentoon te stellen. Ondertussen kunt u op onderzoek uit naar alle andere interessante musea die Barcelona te bieden heeft.

Hoe is het te bereiken:

Metro: L1 (Arc de Triomf), L4 (Jaume I)

Bus: 14, 39, 40, 41, 42, 51, 141, B25

 

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur museum-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven