Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Bezienswaardigheden in Barcelona
Attractions

Bezienswaardigheden in Barcelona

sagrada-familia barcelona-home

De stad Barcelona biedt veel verschillende bezienswaardigheden voor iedereen. Barcelona biedt de perfecte combinatie van kunst, entertainment, en ontspannende activiteiten. Er zijn vele gallerijen en musea, parken, stranden, bergen, aquariums, festivals, en bouwkundige meesterwerken.

Sagrada Familia

Barcelona dankt een groot deel van zijn roem aan het innovatieve werk van Antoni Gaudi. De Sagrada Familia, de nummer één van alle bezienswaardigheden in Barcelona, is gebouwd in 1882, maar tot op de dag van vandaag moet de bouw nog steeds worden voltooid. Datgene wat de Sagrada Familia onderscheidt van andere kerken zijn de meetkundige details, zoals de figuren op de punten van de torens. Gaudi’s unieke stijl en gebruik van organische vormen maakt de Sagrada Familia een bouwkundig wonder. Andere werken van Gaudi zijn Parc Güell, Casa Mila en Casa Batlló.

Vind nu uw accommodatie!

De Ramblas

De Ramblas is een van de populairste toeristische bezienswaardigheden in Barcelona. Het is een gebied, alleen voor voetgangers, in het stadscentrum. Het begint dichtbij Plaza Catalunya en eindigt bij het Christopher Columbus standbeeld dichtbij de haven. Door het gehele gebied zijn café’s en restaurants, bloemen- en souvenirwinkels, en straat optredens. Deze straat optredens maken de Ramblas zo beroemd. Ze zijn door de gehele straat, elke dag van het jaar. Het is een geweldige plaats om mensen te kijken, omdat er altijd wat te beleven valt. Op de Ramblas is een mozaïk, gemaakt door Joan Miró. Ook kunt u Barcelona’s La Boqueria bezoeken, een enorme markt met verse producten. Het is gevuld met glanzend, vers fruit, stukken vlees en kaas, eieren, zeevruchten, samen met de restauranten die vers bereid eten serveren. Net buiten de Ramblas, is Plaza Reial een geweldige plaats om iets te eten of te drinken.

Camp Nou

Zelfs als je geen sportfan bent, moet je echt een keer een thuiswedstrijd van FC Barcelona bijwonen in Camp Nou. Camp Nou heeft een bereik van bijna 100.000 zitplaatsen, en is het 11e grootste voetbalstadion van de wereld. Het is een fantastische plaats om voetbal te kijken dankzij de opwindende en energieke sfeer dat het stadion vult.  Wanneer u vanaf het stadion naar de metro loopt wordt u omsingeld door die-hard Barca fans. Wanneer het niet mogelijk is om een wedstrijd bij te wonen, is een tour door het stadion een aanrader. Het kan erg lastig zijn om tickets te vinden, contact daarom a.u.b. Barcelona-Home voor details over hoe u tickets kunt verkrijgen.

Montjuïc

Poble Espanyol is een museum dat een kleine versie van Spanje is geworden. Het is een stad dat dezelfde architectuur en cultuur van verschillende locaties door heel Spanje bevat. De musea dekken meer dan 40.000 vierkante meter dat verschillende winkels, restaurants, bars en nachtclubs bevat die zijn gevestigd op de pleinen en in de straten. Wanneer u de berg van Poble Espanyol af loopt ziet u een geweldig panoramisch uitzicht van de stad Barcelona. Tussen Plaza Espanya en Montjuïc bevindt zich Barcelona’s Magische Fontein, een spectaculaire show met water, licht en muziek.

Tours

Barcelona biedt vele verschillende manieren om de stad te bezichtigen door middel van bussen, fietsen, of te voet, allemaal aangeboden door verschillende bedrijven. Alle tours bevatten informatie over de geschiedenis van de stad en de voornaamste bezienswaardigheden. De bus tour is een aanrader, omdat het de mogelijkheid biedt om veel van de belangrijkste bezienswaardigheden te zien in maar één dag. Ook is er de Funicular, een kabelbaan die u vervoert van de haven van Barcelona tot aan Montjuïc. De Funicular levert een fantastich uitzicht over de stad.

Festivals en Evenementen

De Spaanse en Catalaanse culturen worden gekenmerkt door hun feesten, festivals en vieringen. Gedurende het hele jaar zijn er vele feestdagen om festivals te vieren met muziek, vuurwerk en dansen. Als u de mogelijkheid heeft, mis dan de vieringen niet en neem deel aan de evenementen die plaatsvinden in de stad. Barcelona is gevuld met opwinding en nieuwe dingen om te zien en doen.

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

bezienswaardigheden cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven