Home / Om Barcelona / Spårvagnar i Barcelona
Feature

Spårvagnar i Barcelona

Barcelona transportsystem omfattar tunnelbana, buss, FGC och sist men inte minst spårvagnarna i Barcelona. Den integreras enkelt transportnät gör det extremt lätt att ta sig runt i staden snabbt och effektivt. Spårvagnen systemet är inget undantag. Spårvagnar i Barcelona är allmänt använda och lätt att använda precis som den övriga kollektivtrafiken i staden.

Hitta ditt boende nu !

Spårvagnen systemet kom till Barcelona först under 1900-talet och var oerhört populär och flitigt använd. Du kan även gå på några av de gamla spårvagnarna i dag. Den blå spårvagnen kan ta dig upp till Tibidabo som kallas den berömda Tramvia Blau. Den helt nya spårvagnen är en modern uppdatering och ger ett effektivt, hållbart och lättillgängligt form av kollektivtrafik.

Spårvagnarna i Barcelona har 2 separata nätverk som består av 6 rader, kallade Trambaix och Trambesós nätverk. Den Trambaix består av linjer T1, T2 och T3 och omfattar området Les Corts och vidare österut. Trambesós nätverk består av linjer T4, T5 och T6 inom Sant Marti och Badalona, längs kusten.

Spårvagnarna i Barcelona åker dagligen från 05:00 till midnatt.

Biljetter:

Liksom resten av Barcelona transportsystem den, kan du köpa ett integrerat biljett för användning på alla typer av transporter. Du kan köpa enkelbiljetter till spårvagnen vid maskiner som finns vid varje stopp för 2 €, eller använda en integrerad biljett som kan användas i hela transportsystemet inklusive tunnelbana, buss och spårvagn. Det också att du kan vara glad att höra att Barcelona Turist kort även omfatta spårvagnen.

 

Boende i Barcelona

Se Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona transport-i-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top