Home / Over Barcelona / Trams in Barcelona
Feature

Trams in Barcelona

Trams in Barcelona; net zo makkelijk als de rest van het openbaar vervoer!

Barcelona’s transportsysteem bevat de metro, bus, FGC en natuurlijk de tram. Het geïntegreerde transportnetwerk van Barcelona maakt het makkelijk om snel en efficiënt de stad door te gaan. Het tramsysteem is hier geen uitzondering van. Van de trams in Barcelona wordt veel gebruik gemaakt en het is net zo makkelijk als elke andere vorm van openbaar vervoer in de stad.

Vind nu uw accommodatie!

Het tram systeem werd geïntroduceerd in Barcelona in de 19e eeuw en was zeer populair. U kunt zelfs nu nog op een aantal van de oude trams stappen. De blauwe tram kan u naar Tibidabo brengen en wordt de beroemde Tramvia Blau genoemd. Het gloednieuwe tram systeem is een moderne versie van de oorspronkelijke en biedt een snelle, duurzame en zeer toegankelijke vorm van openbaar vervoer.

De trams in Barcelona hebben 2 verschillende netwerken bestaande uit 6 lijnen, met de naam Trambaix en Trambesós netwerken. Het Trambaix netwerk bestaat uit lijnen T1, T2 en T3 en dekt de gebieden van Les Corts en verder naar het oosten. Het Trambesós netwerk bestaat uit de lijnen T4, T5 en T6 en dekt de gebieden Sant Marti en Badalona langs de kust.

De trams in Barcelona rijden dagelijks van 05:00 ’s morgens tot middernacht.

Tickets:

Net als voor alle transportsystemen in Barcelona, geldt ook voor de tram dat u een geïntegreerd ticket kunt kopen voor alle vormen van transport. Er zijn single tickets voor €2 beschikbaar voor de tram bij de machines die te vinden zijn bij elke stop, of u kunt een geïntegreerd ticket gebruiken die u zowel in de metro, bus en tram kunt gebruiken. Ook vind u het misschien wel fijn om te horen dat de Barcelona Toerist Kaarten ditzelfde tram systeem dekken.

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

over-barcelona transport-over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven