Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Sants Barcelona
Parc de l'Espanya Industrial

Sants Barcelona

Sants Barcelona is een deel van de wijk Sants-Montjuic en heeft een arbeidersklasse achtergrond. Het is goed gelegen ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden, waardoor je vanuit deze plek prima de hele stad kunt verkennen.

Parc de l’Espanya Industrial ligt pal naast station Sants. Vroeger stond er een textielfabriek, maar deze is omgebouwd tot een groot park. Er is een prachtig zwembad met een aantal glijbanen voor de kinderen. Het park is zeer populair bij wandelaars met honden en is perfect voor een luie zondag in de zomermaanden. Ook is het in het geval dat je toevallig te vroeg aankomt voor je trein natuurlijk een prachtige wachtruimte!

Vind nu uw accommodatie!

Voor de shopaholics onder jullie is er de hoofdstraat Carrer de Sants, waar je iedere soort winkel die je maar kunt bedenken vindt. De Sants Markt is een fantastische plek om boodschappen te doen. Je kunt hier verse groenten en fruit kopen in een indrukwekkend gebouw. In augustus is er in dit gebied een festival vergelijkbaar met die van de Gràcia, waarbij de straten zijn versierd en er parades, traditionele Catalaanse menselijke torens, muziek en vuurwerk te zien zijn.

Natuurlijk is deze blog niet compleet zonder iets over het Sants station te vertellen. Het Sants station is een van de grootste en best aangesloten stations van de stad. Vanaf dit punt heb je toegang tot veel steden buiten Barcelona, maar ook zijn er goede verbindingen met de luchthaven en het centrum van de stad. Het gebied ligt vlak bij toeristische attracties zoals Montjuïc, Camp Nou en Plaza Espanya.

Sants is een woonwijk en daardoor is het er rustiger dan in het centrum. Toch zijn er veel bars, restaurants en andere activiteiten om jezelf mee  te vermaken. Het is dankzij de ligging en verbindingen een perfect gebied voor een vakantie of langdurig verblijf.

Transport

Sants station: Rodalies en Renfe trains.

Metro: L5, L3 (Sants) L1 (Plaça de Sants)

Featured image: Leonora Enking cc

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

bezienswaardigheden buurten index over-barcelona waar-te-verblijven

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven