Home / Vrije tijd / Sport / RCD Espanyol
Feature

RCD Espanyol

Voetbal zit in het hart van elke Catalaan. Daarom is een bezoekje naar een stadion of het bekijken van een wedstrijd tijdens uw verblijf in Barcelona een must.

Een van de oudste clubs in Spanje, RCD Espanyol was opgericht in 1900 door een groep studenten. Oorspronkelijk heette de club ‘Sociedad Española Football’ en was het een reactie tegen de meerderheid van de clubs in die tijd die opgericht werden door buitenlanders. Het was de eerste Spaanse club die opgericht was door Spaanse fans. Het team heeft de blauw en witte shirt sinds 1910 gedragen ten ere van de Catalaanse admiraal Roger de Lluria, een successvolle admiraal tijdens de Middeleeuwen.

Vind uw accommodatie nu!

Alhoewel de club naar vele stadions is verhuisd door de stad, is het lokaal gebleven en is het nu gevestigd in het nieuwe thuis in Cornellà-El Prat. Het stadion van RCD Espanyol van Cornellà-El Prat heeft een capaciteit van 40.000 en is het modernste stadion in Spanje. Het team verhuisde hier naartoe in 2009. Bij het stadion hoort een recreatie centrum om de club beter in de gemeenschap te laten integreren.

Als u niet de kans krijgt om FC Barcelona te zien spelen, dan kunt u naar RDC Espanyol komen en nog steeds diezelfde sfeer proeven van een voetbalwedstrijd in Barcelona. U kunt uw kaartjes online kopen.

Stadion Tour:

Tijdens de tours door het stadion kunt u de belangrijkste plekken te zien krijgen zoals de kleedkamers, de persruimte en een korte film die de belangrijke momenten in de geschiedenis van de club laat zien.

Openingstijden:

Maandag tot Zaterdag: 10:00 tot 17:00 uur (tot 18:00 uur in de zomer)
Zondag: 10:00 tot 13:00 uur
Tickets kosten ongeveer €15,- voor volwassenen en €5,- voor kinderen.

Hoe er te komen:

Het duurt ongeveer 30-45 minuten om vanaf het stadscentrum naar het stadion de komen.

Metro:

L5 Cornellà Centre, vanaf hier is het 15 minuten lopen naar het stadion.
FGC: Er zijn verschillende lijnen vanaf Plaza España die op Cornellà Riera stoppen, zoals L8, S4, S8. Hierna is het 5 minuten lopen.
Tram: 1 en 2 haltes; Cornellà Centre of Les Aïgues
Als u nog uw ideale accommodatie voor uw verblijf in Barcelona zoekt, bekijk dan www.barcelona-home.com.

 

 

Accommodaties in Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

sporten vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven