Home / Cultuur / Primavera Sound Festival Barcelona
Primavera Sound Festival

Primavera Sound Festival Barcelona

Het Primavera Sound Festival wordt dit jaar van 28 tot 31 mei gehouden bij Parc del Forum in Barcelona. Wederom een perfecte kans voor de festival liefhebbers onder ons! Je zou dit internationaal onmisbare event echt niet moeten missen.

Vind nu uw accommodatie!

Wat is Primavera Sound?

Primavera Sound is een muziek festival dat sinds 2001 in Barcelona plaatsvindt. Je kunt op dit geweldige stadsfestival van live-muziek in de vorm van concerten verdeeld over 8 podiums genieten. De muziekgenres van dit festival zijn pop, rock, en ondergrondse neigingen van dance muziek. Bandjes zoals Bon Iver, Pixies, Neil Young, Pet Shop Boys, My Bloody Valentine, The Cure, Death Cab For Cutie, The White Stripes, Sonic Youth, Franz Ferdinand, en vele anderen hebben in het verleden opgetreden voor dit festival.

Het festival richt zich op het verenigen van de nieuwste muzikale voorstellen van de onafhankelijke scene met reeds gevestigde artiesten. Primavera onderscheidt zich van andere muziek festivals omdat het een eigen, uniek concept heeft, en vanaf de lancering van het festival zijn ze trouw aan dit concept gebleven. Veel mensen houden van dit festival, omdat Primavera Sound haar oude beloften nakomt en niet toevlucht zoekt naar meer commerciële bands.

Andere Primavera Sound Activiteiten

    • Record fair

De record fair wordt ook in Parc del Forum gehouden. Nationale en internationale onafhankelijke labels kunnen hier meten om hun producten aan het publiek van het festival te laten zien.

    • Flatstock

Flatstock is een van de belangrijkste tentoonstellingen van zijn soort in Europa. Flatstock is een touring show van concert posters door beeldende kunstenaars en zal tegelijkertijd als de record fair plaatsvinden, in Parc del Forum.

    • Minimúsica

Dit is een activiteit voor kinderen waar kinderen in staat zullen worden gesteld te integreren in het muzikale aanbod van het festival. Minimúsica is een interactief programma; kinderen hebben de mogelijkheid om mee te doen. Het bestaat uit concerten waar de artiesten hun repertoire aanpassen voor families.

    • PrimaveraPro

Professionals van Primavera Sound’s muziek industrie kunnen hier meten en hun netwerk verbreden. Het wordt gezien als een strategisch punt van culturele uitwisseling tussen landen in Europa, Noord Amerika, en Latijns Amerika.

Naast deze activiteiten, zullen er veel muzikale en culturele activiteiten rondom de parken van Barcelona zijn die geschikt zijn voor families. Dit jaar wordt Primavera’s Aperitifs gehost in Parc de la Ciutadella, overdag, en gratis.

Primavera a la ciutat

Primavera a la ciutat (Primavera in de stad) is een concept waarin Primavera probeert om de muziek en de geest van het festival dichterbij het publiek te brengen. Het hoofdkwartier van Primavera a la ciutat is bij Parc del Forum, en bij de opening, op 28 mei, zullen er verscheidene grootschalige concerten gratis worden gegeven! Een perfecte kans voor diegenen die geld willen/moeten sparen voor de zomer maar alsnog het Primavera Sound Festival mee willen maken. Primavera als Bars is deel van Primavera a la ciutat, en nationale en internationale artiesten zullen gevraagd worden om live-performances te geven in de stad. Er is ook nog Primavera als Clubs, en hier worden verscheidene concerten tijdens de dagen vlak voor het hoofdevenement gegeven op verschillende plekken in Barcelona. Tot slot, In-Edit, het festival van muzikale documentaires, biedt het publiek de mogelijkheid om van muziek vanuit een cinema perspectief te genieten door documentaires over muziek te laten zien.

Praktische Informatie

Programma

Vindt meer informatie over de optredende artiesten en het dagelijkse programma.

Tickets

Full festival ticket: €195

VIP-ticket: €250

Dag tickets: €60 als je ze koopt voor 6 mei, hierna kosten ze €90.

Voor meer informatie over de tickets, kijk op de officiële website.

Waar?

Parc del Fòrum, Barcelona, Spanje.

Transport

Bus: Lijnen 43, 7, 36,141, 41 en nacht bussen  N6 en N7

Metro: Lijn 4, El Maresme-Fòrum Station (Exit Rambla Prim). De locatie van het festival (Parc del Fòrum)  is 150 meter verwijderd van het metro station.

Tram: Trambesós (Lijn T4)

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur muziek-en-evenementen whats-new-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven