Home / Om Barcelona / Åka Taxi i Barcelona
Taxi service in front of the W hotel

Åka Taxi i Barcelona

Åka Taxi i Barcelona är ett enkelt transportmedel för dig att ta dig omkring utanför staden, till/från flygplatsent  eller bara för att hitta omkring i staden. Att lyckas hitta en taxi i Barcelona är en barnlek! De är lätta att upptäcka med sina distinkta svarta och gula färger och finns i hela staden samt erbjuder en 24/7 tjänst 365 dagar om året.

Även om det är förmodligen inte det bästa transportsättet inom staden centrum själv på grund av gågator och mängden trafik, kan det dock vara rimligt prissatt för att komma runt andra delar av staden. Det kan vara särskilt praktiskt om du har mycket bagage och behöver komma till flygplatsen i god tid.

Hitta ditt boende nu !

Om en taxi är ledig kommer du att se ett grönt ljus på toppen och skyltat i framrutan som säger Lliure / libre (Ledig). Det finns en minimum avgift på € 2,05 och 15 minuter kostar ca 10 €. Kostnaderna varierar beroende på vilken tid på dagen och om det är en vardag eller under helgen. Om du ska åka till flygplatsen bör du ha i åtanke att om du har mycket bagage kommer du att debiteras en extra avgift.

Du hittar mer detaljerad information om priserna och kompletta kostnader på den officiella hemsidan  Metropolitan Institutet för Taxi.

I allmänhet så tar de flesta taxibilarna upp till 4 passagerare men om du behöver en större taxi så är det bäst att beställa en. På flygplatsen kan en taxi skötare hjälpa dig att hitta en större taxi för mer än 4 personer. Taxi från flygplatsen till centrum kostar ca € 25-30 och tar ca 30 minuter beroende på trafiken och tid på dygnet.

I vissa taxibilar kan du betala med kreditkort, men de allra flesta accepterar endast kontanter och bär enbart växel till max 20 €. Det finns även en anpassad tjänst för personer med begränsad rörlighet. Du hittar kontaktuppgifter och mer information här

Boende i Barcelona

Visa Mer

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona staden transport-i-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top