Home / Cultuur / Het chocolademuseum
Museu de la Xocolata

Het chocolademuseum

Het chocolademuseum is erg leuk om te bezoeken!

Voor een heel ‘zoet’ bezoek, is Museu de la Xocolata (Chocolademuseum) in Barcelona dé plek waar u moet zijn. Hier kunt u een aantal van ’s werelds beste chocolade vinden. Het opende voor het eerst in 2000 en is nu een van de 10 meest bezochte museums van Barcelona. Het chocolademuseum is een van de kleinere museums in Barcelona, maar geen ander museum zal uw smaakpapillen zo tikkelen als deze. De geur van rijke chocolade trilt door de muren, om uw trek op te wekken. Daarom zal dat stukje chocolade dat u krijgt bij de entree niet lang voldoende zijn. Als u kinderen meeneemt tijdens deze trip, zal dit museum waarschijnlijk hun favoriet zijn.

Vind nu uw accommodatie!

Iedereen die van chocolade houdt, of het nou kinderen zijn of volwassenen, kunnen de chocolade proeverijen bijwonen en veel leren over verschillende consistenties van verschillende chocolade soorten. Ook kunnen ze leren over het begin en de betekenis van chocolade, de omloop van chocolade in Europa, de toepassing en het gebruik. Ook zijn er experts, die de bezoekers kunnen helpen met het creëren van hun eigen kleine chocolade kunstwerken.

Dit chocolademuseum is helemaal geweldig voor kinderen, omdat alle kleine bezoekertjes een deel zijn van een fantasieverhaal over de ontdekking van cacao. De godin Chocolade ontvoert u met spelletjes en anekdotes naar een magische wereld van zwart goud, naar het oude stadje van de Maya’s or naar het luxe koninklijke huis. U kunt zien hoe chocolade gemaakt wordt en u kunt kunstwerken zien van dit heerlijke product.

Het chocolademuseum dekt een wijde range aan activiteiten zoals:

  • Fruit met chocolade
  • Experimenteren met chocolade
  • Schilderen met chocolade
  • Ontdekkers van cocao
  • Chocolade proeverijen
  • Praten met chocolade
  • Paaseieren

Openingstijden van het chocolademuseum

Het chocolademuseum is open voor publiek van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 19:00. Op zondag en publieke vakantiedagen is het open van 10:00 tot 15:00.

Openingstijden in de zomer: Het museum is geopend van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 20:00 (van 17 juni t/m 15 september). Op zondag en publieke vakantiedagen is het geopend van 10:00 tot 15:00.

Geschiedenis

Het museum is gelegen in een historisch gebouw dat in het verleden ook werd gelinkt met de geschiedenis van chocolade. Namelijk in de 18e eeuw, consumeerde het Bourbon leger chocolade in enorme hoeveelheden. Met betrekking tot dit feit, maakte de militaire academie de beslissing om elke cadet en officier anderhalve ons chocolade met brood te geven als ontbijt. Toen de troepen in barakken woonden en deel uitmaakten van de vijandelijkheden, werd chocolade constant gebruikt. Het persoonlijke leger van de koning, net zo benijd en genaamd ‘shokolateros’ omdat zij onbeperkt toegang hadden tot het zogenoemde ‘zwarte goud’.

Sinds de 15e eeuw heeft chocolade al een belangrijke rol gespeeld in de economie en handel van Barcelona. De stad met zijn haven was een slagader voor de verkoop en export van het product.

Het museum is gevestigd aan Carrer de Comerc en een ticket kost ongeveer €5 per persoon. Voor meer informatie, klik hier. Als u op zoek bent naar een accommodatie, kunt u een appartement of een kamer boeken gevestigd in de buurt van het museum.

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur museum-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven