Home / Costa Brava / Artiesten uit de Costa Brava regio
Costa Brava

Artiesten uit de Costa Brava regio

De Costa Brava is de geboorteplaats van geweldige en erkende artiesten door de tijd. Dit was ook het geval in het begin van de twintigste eeuw wanneer de schoonheid van de regio veel invloedrijke mensen aantrok zoals Picasso, Rusiñol en Dali.

Deze artiesten waren de eersten die de schoonheid van de Costa Brava opmerkten en het in hun schilderijen uitdrukten voor iedereen. Bovendien werden deze artiesten beschreven als de kolonisten van het land!

Vind uw accommodatie nu!

Santiago Rusiñol

Santiago Rusiñol was de geweldige vertegenwoordiger van het Catalaanse Modernisme in de late negentiende en vroege twintigste eeuw. Zijn leven was het perfecte voorbeeld van een complete artiest; werkend met schilderijen, literatuur, poëzie en theater. Rusiñol was verantwoordelijk voor het maken van Sitges als hoofdstad van het modernisme en was de gastheer van 5 modernistische feesten waar een heel entourage van de belangrijkste figuren van het Catalaanse modernisme samenkwam.

Pablo Picasso

Deze Spaanse schilder en beeldhouwer was een van de artiesten die de charmes van de Costa Brava niet kon weerstaan! Tijdens zijn tijd in Horta de Sant Joan Tarragona was Picasso betrokken in natuurlijke en modernistische ideeën die het gebied bezetten, wat leed tot het begin van zijn carrière en de start van zijn “blauwe periode“. In de lente van deze periode begon Picassoaan zijn werk “La Vie“; een van zijn meest complexe schilderijen.

Picasso verbleef twee keer: eerst bleef hij er voor ongeveer negen maanden vanaf het einde van 1898-1899 en na bijna 10 jaar keerde hij terug met zijn muze Fernande Olivier.

Salvador Dali

Deze artiest was de meester van surrealisme van de twintigste eeuw. Salvador Dali was geboren en leefde bijna zijn hele leven in de Costa Brava. Hij ontdekte zijn passie voor kunst daar. Hij kon er vrij schilderen met de lichten en kleuren van de regio, wat zijn inspiraties waren. Hij hield ervan om de zomers bij zijn ouders thuis door te brengen. Echter, toen zijn vader uitvond dat hij met een oudere vrouw was, verbood hij hem om nog langs te komen. Daarom kocht de schilder een klein huisje in Portlligat waar hij met Galia ging settelen. In dit huis woonde en werkte hij veel totdat hij verhuisde naar het Pubol Kasteel, wat zijn laatste werkplaats zou zijn en het mausoleum van zijn vrouw Galia.

Als u van plan bent om de Costa Brava te bezoeken om de levens en werken van de meest invloedrijke artiesten te ontdekken, er zijn verschillende manieren om er te komen! Onthoud dat de Costa Brava niet ver is als u in Barcelona verblijft.

 

Foto Credit: Andrea Clambra CC

Hoe er te komen:

  • Vliegtuig: De meest centrale vluchthaven van de Costa Brava is Girona en vanaf daar kunt u de bus naar uw eindbestemming nemen.
  • Auto: U kunt een van de landwegen nemen of de Mediterraanse snelweg A7 die van Frankrijk naar Algeciras loopt en alle langs alle bestemmingen van de Costa Brava gaat.
  • Trein: Er zijn verschillende treinen beschikbaar vanaf het Sants en Catalunya Station, die u naar de Costa Brava zullen nemen. Het is het beste om de tijden en de prijzen te bekijken voordat u gaat.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven