La Fira

La Fira

La Fira är definitivt en av de mest bisarra men samtidigt stiliga klubbarna i området l’Eixample. Denna klubb finns med på Lonely Planet’s lista över de bästa klubbarna i Barcelona och det är verkligen en spännande plats som man bör besöka för att uppleva en unik klubb. Namnet La Fira står för ”The Fair” vilket speglar på den festliga karaktär och atmosfär som klubben har.

Find your accommodation now!

Ett besök till La Fira är annorlunda då detta ställe är längt ifrån en vanlig bar. Denna klubb är istället ett bar museum.  Inredningen består bland annat av udda dekoration som påminner om en cirkus. Efter att du har kommit in genom entrén kommer du passera en korridor med en enorm roliga huset spegel, och detta är bara ett smakprov gentemot vad du kommer att se längre in i klubben.

Klubben kännetecknas av sina spännande antika dekorationer av statyer och posters från karnevaler, nöjesfält, spå damer, karusell säten och enarmade banditer. Andra saker man kan göra här inkluderar en maskin som man kan lägga mynt i för att höra höns kackel.

Screen Shot 2015-06-25 at 12.59.58

Baren erbjuder ett stort utbud av shots, då de påstår sig ha över 500 olika varianter.  Gästerna som kommer hit är mestadels lokala invånare av Barcelona och musiken som spelas är huvudsakligen latino rytmer eller salsa, som även matchar deras inredning. Denna sorts musik är lätt att dansa och sjunga med till, även om man kanske inte förstår innebörden av orden. Turister är varmt välkomna hit då stället inte är speciellt välkänt eller promotas mycket. Så sätt helt enkelt på dig dina bekväma skor och gör dig redo att dansa loss!

Själva lokalen är inte särskilt stor men det är det som ger en mysig och varm atmosfär till klubben. Men om du letar efter något mer trendigt eller extravagant bör du istället besöka några av de andra klubbarna som finns i Barcelona. På La Fira kommer du istället få uppleva riktig katalansk kultur och få en inblick i hur lokalbefolkningen spenderar sin tid. La Fira är enbart en droppe i Barcelonas stora hav av olika klubbar och barer och en som du absolut bör besöka och se för dig själv. För att hitta det perfekta boendet i närheten av La Fira, kolla in våra lägenheter i Exiample.

Fotot: Stasiu Tomczak cc

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

clubs-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top