Home / Index / Activiteiten / Barcelona Aquarium
The Barcelona Aquarium

Barcelona Aquarium

Barcelona Aquarium is gelegen in Port Vell, een haven in Barcelona, Catalonië, Spanje. Het aquarium wordt beschouwd als een van de grootste aquariums van Europa, met een extravagant mediterraans thema. U wordt meegenomen naar de diepe zee door zijn 5 miljoen liter water, waar in de 35 aquariums rond de 11.000 dieren, zowel als andere wezens leven.

Vind nu uw accommodatie!

De hoofdattractie is het enorme ‘Oceanium‘. Hier kunt u verschillende soorten vissen en haaien bekijken terwijl u door een lange transparante onderwatertunnel loopt (ongeveer 80 meter). Het zal voelen alsof u over de bodem van de zee loopt, tussen de haaien en vissen door.

Het aquarium bestaat uit drie verschillende delen. Deze zijn: Planeta Aqua, het Aquarium en Explora. In Planeta Aqua zal u wat meer te weten komen over het belang van water op de planeet. Ook vindt u hier pinguïns, piranha’s en andere dodelijke vissen.

Het tweede deel, het Aquarium, is de woonplaats voor de meeste onderwater levende wezens, zoals octopussen, hondshaaien, schorpioenen, vissen en zeepaardjes. Boven elke tank vindt u een beknopte beschrijven van het wezentje met een foto erbij. Ook bevind de het Oceanium (de onderwatertunnel) zich hier.

Tenslotte is daar Explora. Dit is eigenlijk een soort speelplaats voor kinderen, waar meer informatie hangt waar ze wat van kunnen leren. Veel kinderen vinden deze plaats geweldig, want ze kunnen op de foto op een gigantische schildpad of in een duikpak. Dit is een fantastische manier om kinderen wat bij te brengen over het onderwater leven door middel van interactieve leermiddelen.

U heeft hier ook de mogelijkheid om te duiken met haaien. Zeker als u een moedige en gekwalificeerde duiker bent, grijp dan deze kans! Deze activiteit vindt plaats elke woensdag, zaterdag en zondag. Boek wel van tevoren, om teleurstellingen te voorkomen. Voor meer informatie en vragen, contacteer dan het Aquarium.

Wanneer u uw ticket koopt kunt u er ook meteen een gidsboek van het aquarium bijnemen tegen een kleine meerprijs van €3.-, deze is verkrijgbaar in verschillende talen, zoals Engels, Catalaans, Frans, Duits en Italiaans. Naast dit boek, is er ook een gratis minigids‘ verkrijgbaar, die plaatjes van verschillende zeewezens en species bevat en kan worden getransfoormeerd in een Nemo poster. Ook deze minigids is verkrijgbaar in verschillende talen. Als u er geen ziet liggen in het aquarium, kunt u ernaar vragen bij de informatiebalie. Om de prijzen te bekijken of om tickets te boeken online, klik hier.

Aan het einde van de tour is er een cafetaria waar u wat kunt eten en drinken. Na het cafetaria vind u nog een souvenirwinkel, vol met waterspeelgoed, vis speelgoed, spelletjes, e.d. Het kan voor u lastig zijn om dit gedeelte te passeren zonder dat uw kinderen worden afgeleid.

Als u het geluk heeft om in een appartement in de buurt te verblijven, breng dan zeker een keer een bezoekje aan het avontuurlijke aquarium.

Praktische informatie

  • L´Aquarium de Barcelona Moll d’Espanya del Port Vell, s/n – 08039 Barcelona
  • Met de auto: B-10 snelweg (Ronda Litoral), knooppunten 21, 22 of 23. Openbaar vervoer (ondergronds): L3 Drassanes Station en L4 Barceloneta Station. Met de bus: Routes met de dichtstbijzijnde stops; routes 19 en 40, Routes met stops in Passeig de Colom: 14, 56, 57, 59, 64 en 157, Routes met stops langs dee B-10 autoweg (Ronda Litoral): 17 en 45, Routes met stops in Paseo de Joan de Borbó: 39. Met de toeristenbus: Zuidelijke route (blauw). Met de fiets: Bicing bike station bij de ingang van L’Aquàrium de Barcelona
  • Web
  • 0-2 jaar- gratis. 3-5 years- €5. 5-10 jaar- 15€. 11-64 jaar- 20€. 65 jaar of ouder – 15€
  • Openingstijden 09:30 – 21:00. In de weekenden: 09:30 – 21:30. In juli en augustus: 09:30 – 23:00


Bekijk grotere kaart

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

activiteiten-index

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven