Home / Index / Activiteiten / Ervaar het maken van je eigen Cava in Barcelona
ervaar het maken van je eigen cava in barcelona barcelona-home

Ervaar het maken van je eigen Cava in Barcelona

Bent u een liefhebber van bubbels en wilt u meer weten over het proces van het maken van mousserende wijn? Als u in Barcelona bent en eens iets anders en origineels wilt proberen, maak dan van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan een wijnproeverij. In het bijzonder kunt u een van de vele wijnhuizen bezoeken waar de beroemde Cava (El Cava) wordt geproduceerd. Cava is een Spaanse mousserende wijn die volgens een traditionele methode wordt gemaakt. U kunt meer te weten komen over de productie ervan door een van de vele wijnhuizen te bezoeken!

Cava

Catalonië is beroemd om zijn wijngaarden en wijnproductie. Op enkele kilometers van BARCELONA bevindt zich de Penedès streek waar Cava wordt geproduceerd. Gelegen tussen de kust en de bergen, heeft de Penedès het typische mediterrane klimaat dat geschikt is voor een goede rijping van de druiven. Aangezien de regio zich over verschillende kilometers uitstrekt, varieert ook het klimaat. Daarom varieert de wijnproductie naar gelang van het klimaat van de gebieden die deel uitmaken van het gebied. In feite is het gebied van Penedès op zijn beurt verdeeld in vijf zones, elk met een ander en uniek klimaat: Valls d’Anoia Foix, Serra de Mar, Conca del Gaià, Serra de Prades en Pla de Ponent.

Het geheim dat Cava over de hele wereld beroemd maakt, ligt in de productiemethode. Het proces vindt namelijk plaats volgens de traditionele methode van dubbele gisting. Dit, samen met de kwaliteit van de druiven, het klimaat en de wijngaarden maken het tot een van de meest avant-gardistische en kwalitatief hoogstaande mousserende wijnen. Bovendien kunnen, afhankelijk van de hoeveelheid toegevoegde suiker, verschillende soorten Cava worden geproduceerd, zoals Brut Natur en Semi Seco.

In de streek zijn er veel Cava-wijnhuizen die RONDLEIDINGEN aanbieden waarbij het productieproces van deze mousserende wijn wordt getoond. Eenmaal aangekomen bij de wijngaard, wacht een gids u op en neemt u mee op een rondleiding waarbij u de verschillende productieprocessen te zien krijgt; van druif tot wijn. U maakt kennis met de verschillende soorten Cava dankzij de wijnproeverijen onder leiding van de experts.

Het idee van de rondleiding werd gelanceerd in 2004 door twee jonge ondernemers, beiden afkomstig uit families die wijn produceerden. Hun passie voor de productie van Cava en hun enthousiasme om dit met de rest van de wereld te delen, heeft geresulteerd in de mogelijkheid voor toeristen en de lokale bevolking om een gepersonaliseerde fles wijn te kunnen maken. Naast het genieten van de unieke ervaring van het bezoek, krijgt u de kans om een fles van deze heerlijke wijn mee naar huis te nemen, die u kunt kiezen afhankelijk van de smaak en kleur die u verkiest. Het enige wat u hoeft te doen is kiezen via welke WINERIJ u de rondleiding wilt krijgen.

Tenslotte is er, om uw bezoek nog completer te maken, ook een speciaal museum, het VINSEUM (Het Museum van de Wijncultuur van Catalonië), waar u gebruiksvoorwerpen, oude en moderne keramiek kunt bewonderen en alles te weten kunt komen over de wereld van de wijnbouw. Dit alles onder het genot van een glas wijn.
Neem een pauze van de dagelijkse sleur en verken de heerlijke en sprankelende wereld van Cava!

Zoek nu uw accommodatie!

 

Accommodatie Barcelona

Zie meer

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

activiteiten-index buiten-barcelona culture-barcelona-nl eten-en-drinken over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven