Home / Over Barcelona / Top 5 bakkerijen in Barcelona
Top 5 bakkerijen in Barcelona barcelona-home

Top 5 bakkerijen in Barcelona

Top 5 bakkerijen in Barcelona

“Si no hay pan, no hay comida” is een bekend gezegde in Spanje. Het betekent: “Als er geen brood is, is er geen maaltijd.” Dat is hoe belangrijk brood is in het Spaanse dieet.

Het traditionele Spaanse brood is een langwerpig brood, vergelijkbaar met het Franse stokbrood, maar breder. Je kunt het vers gebakken kopen in veel lokale bakkerijen en ervan genieten samen met geplette tomaten, kaas, en een royale hoeveelheid olijfolie. Wij hebben de top 5 bakkerijen in Barcelona voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

Forn Mistral

Forn Mistral is gelegen in het hart van Barcelona, naast Plaza Universitat sinds 1879. Gerund sinds 1977 door de 5e generatie van de familie Bertran onder de naam Mistral, van andere plaatsen in Barcelona en Badalona. Ze bieden een brede selectie van zowel hartige als zoete gebakjes. U kunt er terecht om vers brood in te slaan, maar u kunt er ook ontbijten of een middagsnack eten. Er zijn een paar zitplaatsen en op het menu staan zelfs dranken als koffie en warme chocolademelk om samen met een malse croissant van te genieten.

bakery Barcelona

De smakelijke Ensaïmades mag u niet missen. Dit is een zoet gebakje, gefermenteerd en gebakken, gemaakt van meel, water, suiker, eieren, zuurdesem en reuzel (saïm, vandaar de naam van het gerecht). Het is een traditioneel en emblematisch nagerecht van het eiland Mallorca, waar het al heel lang wordt gemaakt en gegeten, maar het is ook heel gemakkelijk te vinden in Barcelona.

 

whereRonda de Sant Antoni, 96, 08001 Barcelona
telephone-smal +34 933 01 80 37
openinghours Maandag – zaterdag , 7:00 – 20.30 / Gesloten op zondag

Pastisseria Santa Clara

Als u een zoetekauw bent, bent u bij Pastisseria Santa Clara aan het juiste adres. Naast gewoon brood verkopen ze ook zoet gebak, heerlijke taarten en snoepjes. Wij raden u aan de Tartaletes de Coco, Selva Negra, en Ulleres Pasta de Full te proberen.

pastisseria Barcelona

where Carrer de la Llibreteria, 21, 08002 Barcelona
telephone-smal +34 933 15 12 57
openinghours Maandag – zondag , 8:30– 21:00

 

Macxipa

Net om de hoek van de beroemde basílica de la SAGRADA FAMILIA, vindt u een schattige bakkerij vol met heerlijk brood van allerlei soorten. Dankzij het grote winkelraam dat naar de straat toe openstaat, zult u de bakkerij al van verre zien. Het is zelfs bijna onmogelijk om gewoon voorbij te lopen zonder op zijn minst een stukje gebak te kopen om mee te nemen. Macxipa heeft een traditie van 111 jaar en vier generaties bakkers. Bij Macxipa maken ze elke dag vers brood op ambachtelijke wijze en serveren dat aan hun klanten via een netwerk dat momenteel bijna 180 eigen winkels omvat. Persoonlijk bevelen wij de winkel op Carrer de Provenca aan.

bakery Barcelona

Bovendien, als je ’s avonds laat zonder brood komt te zitten of als je gewoon trek hebt in een sneetje vers brood, kan je bij Macxipa terecht. Macxipa is een pionier in het openen van bakkerijen voor 24 uur, 365 dagen per jaar. Momenteel heeft het drie van dit soort winkels in de stad Barcelona. Ze zijn strategisch gelegen in de meest toeristische en levendigste gebieden. U vindt ze op Rambla de Cataluña 42, Tuset 16, Muntaner 258 en Plaçeta de Montcada 2.

where Carrer de Santaló, 163, 08021 Barcelona

telephone-smal +34 934 36 01 42

openinghours Maandag – vrijdag , 6:00 – 21:00, zaterdag – zondag, 7:00 – 15:00

 

Cruixent Barcelona

De eigenaar, Josep Anton Ribas, verkoopt brood in alle soorten en gebak van uitstekende kwaliteit. Coca is het bekendste traditionele gebak. Voor alle coca’s wordt het deeg als hoofdingrediënt gebruikt en vervolgens worden ze versierd. Er zijn talloze soorten coca. Van zoet tot hartig, gevuld of belegd, of helemaal puur. Net wat u verkiest. Het geheim van Ribas is het resultaat van jarenlang werk als adviseur van een meelfabriek. Hij gebruikt een formule die tarwemeel en maïs combineert met natuurlijke gist en een lange gisting.

bakery

where Carrer de Pujades, 173, 08005 Barcelona
telephone-smal +34 931 05 60 47
openinghours Maandag – vrijdag, 7:30 – 20:30, zaterdag, 8:00 – 15:00

Baluard Barceloneta

In Baluard verkopen ze verschillende soorten vers, ambachtelijk brood. Hun specialiteit is het Barceloneta brood dat met liefde wordt gemaakt van tarwemeel, een hoog percentage natuurlijke gist en Atlantisch zeezout. Ze gebruiken organisch, met stenen gemalen meel en organisch geteelde zaden en granen om hun brood te maken. Deze bekroonde bakkerij is de perfecte plek om te stoppen door te grijpen wat vers voedsel voor een picknick op het strand ligt op slechts een steenworp afstand. Wij raden de winkel in BARCELONETA het meest aan, maar u kunt ook vers brood krijgen in andere Baluard winkels in POBLENOU, Pau Claris, en Provenza.

Baluard bakery

where 38, Carrer del Baluard, 08003 Barcelona
telephone-smal + 34 932 21 12 08
openinghours Maandag – vrijdag, 7:30 – 20:30 / Zaterdag – zondag: 7:30 – 15:00

Op zoek naar een plek om te verblijven in Barcelona? Neem een kijkje bij onze accommodaties met BARCELONA HOME!

 

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven