Home / Cultuur / Eten en Drinken / Tapas in Sitges

Tapas in Sitges

Tapas is de verzamelnaam voor verschillende kleine Spaanse hapjes die men eet als maaltijd, of als diner. Mediterraanse landen zoals Spanje hebben de traditie om veel kleine gerechtjes in een keer te serveren. Tapas gerechten worden vaak gegeten als snack met bier, wijn of sherry or als een voorgerecht/ kleine maaltijd. In Spanje en Sitges wordt er vaak een glas sangria of cava gedronken bij de tapas.

De tapas gerechten bestaan zoal uit: knoflook, tomaat, baguette, olijven, pepers, ham, worst, en bruschetta.

Vind uw accommodatie nu!

In Sitges vind u veel restaurant die deze heerlijke gerechtjes serveren. Aangezien tapas in Sitges, maar ook in de rest van Spanje, deel uitmaakt van de cultuur. Het eten en serveren is bedacht met de reden om mensen makkelijker met elkaar te laten praten, omdat ze zich dan niet hoeven te focussen op één grote maaltijd die geserveerd wordt. Hier is een lijst van tapas restaurants in Sitges die de moeite waard zijn om eens te proberen:

El Pou

Dit is een nieuw tapas restaurant in het centrum van Sitges (St. Paul Straat 5). Hun filosofie is om de Spaanse keuken te serveren aan mensen die komen voor kwaliteit, service en betaalbare prijzen. Hier vindt u traditionele tapas, originele tapas, innovatieve salades, seizoen gerechten, wagyu biefstuk, Organyāworst en typisch Catalaans coca brood. Al dit eten wordt gecreëerd en geserveerd door de kok Chef Oscar Masso, hij heeft een grote culinaire achtergrond heeft en veel ervaring.

El Cable

Dit is een tapas bar in Sitges. Volgens klanten is dit de beste tapasbar uit het gebied. Sommige tapas gerechten zijn bijna mythisch: patatas bravas, calamari of ham kroketten bijvoorbeeld. De Andreu familie openden de eerste El Cable in 1940 in Angel Vidal. In February 1956 verhuisde El Cable naar de huidige vestiging op de hoek van Calle Barcelona. Deze plek is niet alleen een bar, het is een lokale bar en een ontmoetingspunt voor veel jonge mensen in Sitges die van een geweldige maaltijd in een knusse setting willen genieten.

El Trull

In de hoek, bijna verstopt, is het prachtige kuststadje te vinden; Sitges. Bij El Trull kunt u een lokale, landelijke en knusse sfeer ervaren waar u de specialiteiten van de Spaanse, internationale en traditionele keuken kunt proeven. Voorbeelden zijn kaas salade en als kerst op de taart een unieke chocolade mousse. El Trull ligt dicht aan het strand.

De nog vele andere redenen maken dit een plek wat echt de moeite waard is om te bezoeken!

Afbeelding: Kermitalab cc

Accommodaties in Sitges

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

eten-en-drinken

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven