Home / Cultuur / Buiten Barcelona / Rosas – Costa Brava
Rosas - Costa Brava

Rosas – Costa Brava

Rosas is een stad in de comarca de l’Alt Emporia in de provincie Girona van Catalonië. De stad licht op slechts 170 km ten noorden van BARCELONA, 72 km ten noorden van Girona en slechts 45 km ten zuiden van de Franse grens. De geschiedenis van de stad gaat terug tot in de 4e eeuw voor Christus in de tijd waarin de Grieken zich hier vestigden en een kolonie bouwden. De stad werd veroverd door de Romeinen in de Tweede Punische oorlog tussen 218 en 202 voor Christus. Vervolgens werd Rosas bezet door de Fransen tijdens de kruistochten tegen Aragon kroon in 1285. De Fransen gebruikten de haven als marinebasis om Empordà en Girona te belegeren en binnen te vallen. In de 15e eeuw, de koning Charles Quint liet een fort bouwen om Rosas te beschermen tegen aanvallen van de Saraceense piraten. De bouw van de huidige parochiekerk van Santa Maria begon in 1792 en bleef in de eerste helft van de 20e eeuw in een neoklassieke stijl. In 2011 werd de baai van Rosas aan de lijst toegevoegd van de mooiste baaien ter wereld en het begint nu een aantal middelgrote cruiseschepen te verwelkomen. Tijdens de zomer van 2012 was Rosas de gastheer van de “Tour de France” van het zeilen.

Vindt nu uw accommodatie!

De stad is de thuisbasis van bijna 20.000 inwoners verspreid over 45,91km². Hoewel de stad bekend is om het kusttoerisme, het grootste deel van de economie wordt nog steeds bepaald door de primaire sector van landbouw, met veel wijngaarden en olijfbomen. Visserij draagt ook bij aan de lokale economie, de vissershaven is de grootse van de noordelijke kust van Catalonië.

Rosas - Costa Brava

De belangrijkste stranden in Rosas:

  • La Nova Beach: Gelegen in het centrum van Rosas, dit strand bestaat uit 550 meter van zeer fijn zand en ondiep, helder water, waardoor het de perfecte plek is voor gezinnen met kinderen of vrienden die op zoek zijn naar het beoefenen van watersporten. Bovendien beschikt het strand over een grote verscheidenheid aan faciliteiten, zoals een hulppost, douches en toiletten, een oprijhelling voor mensen met een handicap, ligbedden verhuur, parasols, waterfietsen, volleybalnetten enzovoort. Bij La Nova Beach kunt u alles vinden om de dag zo aangenaam mogelijk te maken.
  • Canyelles Petites Beach: Gelegen op 3 km van het centrum van de stad Rosas, dit strand is ongeveer 350 meter lang en 25 meter breed, met fijn, goudkleurig zand en de transparante Middellandse Zee die u gegarandeerd laat ontspannen. Het is een zeer populair strand vanwege de ideale locatie die het beschermt tegen de Tramontana-wind. Canyelles Petites Beach biedt ook een verscheidenheid aan faciliteiten om uw dag aan het strand zo zorgeloos mogelijk te maken. U kunt bijvoorbeeld waterfietsen huren, ligbedden en parasols huren en er is een oprijhelling voor mensen met een handicap en een eerste hulppost.
  • Els Palangrers Beach: Dit mooie kleine strand ligt op 1 km van het centrum van Rosas en beschikt over 140 meter fijn zand. De zeebodem is mooi en natuurlijk met een zanderige en rotsachtige bodem.

LET OP: het is verboden op alle stranden van Rosas voor honden, het maken van een kampvuur of om te kamperen. Voor meer informatie over de stranden van Rosas kunt u een kijkje nemen op de officiële WEBSITE van Rosas.

Rosas - Costa Brava

In Rosas vindt u ook veel interessante toeristische attracties om te bezoeken. De meest populaire hiervan is de vuurtoren, die is gelegen aan de voorkant van Poncella en markeert de ingang van de haven. Het werd gebouwd in 1864 en is gebouwd in een neoklassieke stijl. Een andere grote toeristische attractie is de vissershaven waar u kunt kiezen om een rondleiding te maken door de haven van Rosas, de eerste haven van COSTA BRAVA. Tijdens deze tour ontdekt u de lokale visserscultuur, de verschillende systemen en vismethoden en de inheemse soorten van de noordelijke Middellandse Zee. Aan het eind van de tour zult u ook een echte visveiling bijwonen!

Rosas is ook een geweldige stad voor wandelaars, met vele beschikbare routes. De meest populaire daarvan is de loopbrug lussen de vuurtoren van Rosas en de Almadrava of de weg van Mas en verweide paden. Tijdens deze wandelingen krijgt u de gelegenheid om de natuurlijke rijkdom van de stad en de flora en fauna van het Catalaanse platteland te ontdekken.

Een grote verscheidenheid aan activiteiten is altijd beschikbaar in deze stad. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de WEBSITE van Rosas.

Hoe komt u daar?

  • Met de auto: Vanuit Barcelona gaat u eerst op de B-10 van Via Laietana, Plaça de Pau Vila, Carrer del Dr. Aiguader en neem afrit 22. Dan rijdt u langs de AP-7. Neem afrit 4 van de AP-7. Neem de N-II, C-260, GI-614 en GI-620 naar Rosas. Het is ongeveer 2 uur rijden.
  • Met de bus: Vanuit Barcelona “Estacio del Nord” rijden er twee keer per dag bussen naar Rosas. De busrit duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten en een ticket kost ongeveer €20.
  • Met de trein: Er gaan geen rechtstreekse trein vanuit Barcelona naar Rosas. Het dichtstbijzijnde station is in Figueres dat ongeveer 20 km van Rosas is. Vanuit Figueres kunt u de bus nemen naar Rosas. De prijs voor een ticket is tussen de €12 en €16 euro en het is ongeveer tussen de 1 uur en 40 minuten en 2 uur en 15 minuten rijden.

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buiten-barcelona over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven