Home / Costa Brava / Cadaqués – Costa Brava
Cadaques in Costa Brava, Spain

Cadaqués – Costa Brava

Cadaqués is een stad in de provincie Girona, Catalonië in Spanje. De stad is gelegen in het midden van de baai van het schiereiland Cap de Creus, vlakbij Kaap Cap de Creus aan de Costa Brava aan de Middellandse Zee. Op slechts 170 kilometer van BARCELONA en slechts 60 kilometer van de Franse grens. Cadaqués is een bekende plaats in de kunstgeschiedenis, Salvador Dali bezocht Cadaqués vaak in zijn jeugd en had een huis in de buurt van de stad. Andere kunstenaars, zoals Pablo Picasso en Joan Miró hebben ook veel tijd hier doorgebracht.

Vindt nu uw accommodatie!

Geschiedenis van Cadaqués

In het verleden was de stad een klein ommuurd dorp op een heuvel met een kerk, de enige straten waren steile geplaveide straatjes kronkelend rond de heuvel, geplaveid in de lokale Rastell stijl. In de 17e eeuw, breidde de stad de muren uit naar El Poal en Port Duguer. Cadaqués is uniek gebleven onder de controle van de graaf van Empires. Dit betekent dat er een hoge mate van autonomie en onafhankelijkheid was in de regio. Cadaqués werd een van de favoriete bestemmingen voor kunstenaars, omdat de stad heel voorzichtig is geweest met de lokale ontwikkeling, zodat de stad zijn charme kon behouden. Bovendien heeft de stad een eigen taal die «Parlat Salat» wordt genoemd.

Activiteiten in Cadaqués

Een van de eerste activiteiten die u moet doen is het Cap de Creus schiereiland bezoeken, dat in 1998 is uitgeroepen tot een beschermd natuurgebied vanwege de unieke geologie en de schoonheid van de kust. Het markeert het meest oostelijke deel van de Pyreneeën want het gaat over in de Mediterrane en kale rotsachtige kustlijn die bezaaid is met afgelegen en diepblauwe baaien. Het is een mooi pad vanwaar u de regio en stad kunt ontdekken langs de zee.

U heeft ook de mogelijkheid om het huis van Salvador Dali te bezoeken, dat gelegen is rond de baai in Port Lligat. Het was het voormalige vissershuis waar hij vroeger woonde met zijn vrouw. U moet het huis een keer bezoeken, niet alleen vanwege het uitzicht vanuit het huis, maar ook voor de eclectische verzameling en zijn eigen unieke stijl.

Er zijn nog veel meer activiteiten te doen in het prachtige Cadaqués, zoals wandelingen op gemakkelijke tot moeilijke paden. Ook zijn er genoeg watersporten, zoals duiken en het huren van een boot in de zomer is ook erg populair om te genieten van het weer. Cadaqués is ook een geweldige plek om uit te rusten, lunchen, zonnen en om te kijken naar de zonsondergang.

Hoe komt u daar:

  • Met de auto: Ga op de B-10 van Via Laietana, Plaça de Pau Vila, Carrer del Dr. Aiguader en neem afslag 22. Ga door op de AP-7 en neem afslag 4 op de AP-7. Volg de N-II en C-260 naar GI-614. Het is ongeveer 2 uur rijden vanuit Barcelona naar Cadaqués.
  • Met de bus: Er zijn verschillende bussen die van Barcelona naar Cadaqués rijden, zoals de busmaatschappij Sarfa, die een dienstregeling heeft tussen beiden steden. Het duurt ongeveer drieënhalf uur om er naartoe te rijden vanuit Barcelona en kost €26,50 voor een enkele reis.
  • Met de trein: In het geval dat u de trein neemt, moet u eerst de trein vanuit Barcelona Sants naar Girona nemen en vanuit Girona naar Llanca. Als u bent aangekomen in Llanca moet u een taxi naar Cadaqués nemen. De totale kosten voor de reis zijn tussen de €55 en €72 en het is ongeveer tweeënhalf uur rijden.

Kunt u niet wachten om het prachtige Cadaqués en andere steden te bezoeken in het gebied? Wij kunnen u helpen met het vinden van APPARTEMENTEN AAN DE COSTA BRAVA! Aarzel niet om CONTACT MET ONS OP TE NEMEN als u vragen hebt!

Photo credit: architectureimg.com

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven