Home / Vrije tijd / Sport / Hardlopen op het strand in Barcelona

Hardlopen op het strand in Barcelona

runner

Als je het strand van Barcelona wilt ontdekken, waarom zou je er dan niet over gaan hardlopen? Je zult het strand sneller leren kennen en hardlopen is natuurlijk ook erg goed voor je gezondheid!

In Barcelona vindt je meer dan 4,5 km strand waar je op kunt hardlopen, ze zijn te vinden in La Barceloneta, Mar Bella, Nova Mar Bella, San Sebastia, Bogatell, Nova Icaria en Llevant. Je kunt het beste gaan hardlopen op het strand in de ochtend. Zo voorkom je ten eerste de warmte in de zomer, maar ook de enorme drukte. Terwijl je rent kun je de wijk Sant Marti bekijken, want deze grenst aan de meeste stranden.

Het voordeel van het strand is dat je op blote voeten kunt rennen. Hardlopen op blote voeten zorgt ervoor dat je meer energie verbruikt en dus meer gewicht verliest dan tijdens lopen op een verharde weg.  Het is ook een goede manier om uw voeten, die erg gewend zijn aan het lopen met schoenen, sterker te maken. Je zult natuurlijk wel wat minder hard kunnen rennen dan op een verharde weg. We raden je aan om over het natte zand te rennen.

Hardlopen in de open lucht en aan zee is ook een goede manier om je longcapaciteit en uithoudingsvermogen te verbeteren. Ben je klaar met rennen? Ga dan heerlijk uitrusten in de Chiringuitos (bars op het strand) van La Barceloneta.

Als u niet graag alleen hardloopt kunt u lid worden van deze groep. Hardlopen in een groep is een goede manier om jezelf te motiveren en uit te dagen.

Als je nog op zoek bent naar een accommodatie in Barcelona, neem dan eens een kijkje bij Barcelona-Home.

Vind nu uw accommodatie!

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

sporten stranden-vrije-tijd vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven