Home / Over Barcelona / Barcelona Vliegveld
Barcelona Airport

Barcelona Vliegveld

Barcelona vliegveld is het op één na drukste vliegveld van Spanje, wat niet raar is want Barcelona is een extreem populaire vakantiebestemming. Meer dan 30 miljoen bezoekers per jaar komen aan op dit vliegveld en in 2012 zelfs meer dan 35 miljoen! Voor als u voor de eerste keer in Barcelona aankomt, is hier wat nuttige informatie over het vliegveld zelf en over vervoer naar het stadscentrum.

Vind nu uw accommodatie!

Barcelona vliegveld heeft twee terminals, waarvan de tweede T2 is gespitst in 3, namelijk T2A, T2B en T2C. Er zijn gratis shuttlebussen beschikbaar vanaf beide terminals. Het is ook handig om te weten dat dit vliegveld bekend staat als Barcelona El Prat vanwege zijn locatie in de buurt van het gebied El Prat de Llobregat. Raak daardoor niet in de war wanneer u hoort dat het ‘El Prat’ wordt genoemd.

Het biedt vele services en winkelfaciliteiten, terwijl het ook een stil vliegveld is. Dit betekend dat er een verlaagd aantal mededelingen worden gemaakt om een rustigere atmosfeer te creëren in het gebouw. U hoeft zich geen zorgen te maken, want er zijn extra schermen opgezet zodat u uw vlucht niet zal missen. Ook worden belangrijke mededelingen op het laatste moment nog gemaakt.

Het stadscentrum bereiken:

Het vliegveld is gevestigd ongeveer 12 kilometer van het stadscentrum van Barcelona en er zijn verschillende manieren om daar te komen.

Aerobus: De Aerobus vertrekt vanaf T1 en T2 en doet er ongeveer 35 minuten over om bij Plaza Catalunya aan te komen. Tijdens de spitsuren vertrekt deze bus om de 5 minuten. Een single ticket kost €5.90 en een retour kost €10.20. U kunt een kijkje nemen op de Aerobus website voor actuele tijdsschema’s, prijzen en routes.

Trein: Met de trein duurt het ongeveer 20 minuten om Sants station te bereiken, of een half uur om Passeig de Gràcia te bereiken. U kunt een ticket kopen op het vliegveld (gevestigd in Zone 2). Een single ticket kost €3.80.

Bus: Bus 46 naar Plaza España vertrekt van beide terminals.

U kunt alle verschillende opties om het stadscentrum van Barcelona te bereiken bekijken op de website van het vliegveld.

Als u op zoek bent naar de perfecte accommodatie tijdens uw verblijf in de geweldige stad Barcelona, bezoek dan www.barcelona-home.com.

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

over-barcelona transport-over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven