Home / Over Barcelona / Buurten / Het gebruik van bussen in Barcelona
Feature

Het gebruik van bussen in Barcelona

Het gebruik van bussen in Barcelona is altijd mogelijk, want Barcelona heeft een groot aanbod van openbaar vervoer met meer dan 1000 bussen die 80 verschillende routes rijden naar alle districten in Barcelona. Een duidelijk kenmerk is dat alle bussen lage vloeren hebben, die zijn aangepast aan mensen met een beperkte mobiliteit. Vervoerspassen kunnen worden gebruikt voor de metro, de tram, stadscentrum lijnen van de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) en Renfe treinen. Barcelona heeft ook een nachtbus service (Nit Bus) die rijdt naar de stad en voorstad gebieden.

Tickets:

Barcelona heeft een geïntegreerd tariefsysteem voor al zijn vervoersmiddelen. Dit laat passagiers toe om het openbaar vervoer netwerk in Barcelona binnen een periode van een uur en 15 minuten te gebruiken en het te laten tellen als 1 reis. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar door de puplaire T-10 reiskaart, die geldig is voor 10 reizen (voor elke reis kunt u dan binnen de tijdsperiode van 1 uur en 15 minuten verschillende andere types van vervoer gebruiken). Het openbaar vervoer netwerk bevat de metro, bus, tram en de stadstrein. Er zijn verschillende types van reiskaarten en transportpassen beschikbaar tegen verschillende prijzen. Kijk op de officiële website van TMB om ze allemaal te bekijken.

Tijden:

De looptijden kunnen variëren naar de route van de bus. De gemiddelde frequentie van de bus service is tussen de 20 en 30 minuten. U kunt de looptijden bij elke busstop zien als u oplet. De meeste services beginnen om 4:25 en eindigen om 23:00.

De nachtbus service begint normaal gesproken tussen 22:40 en 23:40 en eindigt tussen 05:00 en 06:00. Al deze bussen stoppen of vertrekken vanaf Barcelona’s Plaça de Catalunya.

Vind nu uw accommodatie!

Streekbussen

Sarfa
Bestemming- Costa Brava

ALSA-Enatcar
Bestemming- Madrid, Tarragona, Andalusie, Asturias, Zaragoza, Italië, Frankrijk, Portugal, Polen

La Rápida
Bestemming- Conca, Terol

RENFE Iñigo
Bestemming- Salamanca, Soria

Linebús
Bestemming- Frankrijk, Italië, London, Marokko

Starbus
Bestemming- Duitsland, Frankrijk, Nederland

Eurolines
Bestemming- België, Frankrijk, Nederland, Italië, London, Marokko

Gransur
Bestemming- Polen

Secorbus
Tel: 915280890
Bestemming- Madrid, Zaragoza, Polen

Radtur
Bestemming- Madrid, Zaragoza, Polen

Als u op zoek bent naar een accommodatie voor tijdens uw verblijf in Barcelona, bezoek dan Barcelona-Home voor geweldige appartementen.

 

 

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten de-stad over-barcelona mas-consejos-nl tours-index transfers-index transport-over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven