Home / Costa Brava / Gironas Musea
Museums in Girona

Gironas Musea

Girona is een stad 99km ten noordoosten van Barcelona. Het is de hoofdstad van de Costa Brava. Girona is een cultureel rijke stad met veel geschiedenis, interessante museums. Dus kom en bezoek een van Gironas Musea!

Vind nu uw accommodatie!

Girona Historisch Museum

Het Girona Historisch Museum laat de evolutie van de stad zien, van de eerste mensen die aan land kwamen tot de democratie, nadat dictator Franco was afgezet. Het heeft 14 ruimtes dat ieder een eigen verhaal verteld, compleet in het thema van het verhaal en traditie of tijd. Het museum bestaat uit meerdere gebouwen door de gehele stad heen, maar het hoofdgebouw staat midden in de oude stad Girona.

Cathedral Treasury Museum

Dit gebouw is een van de museums dat gebouwd is door de religieuze cathedra en de San Felix’s Basilica. Het is een belangrijk stuk van de religieuze geschiedenis van de 4de tot 16de eeuw. De cathedra is nog steeds in gebruik, dit betekent dat er nog steeds diensten zijn en er op Zondagen en feestdagen een speciale sessie gehouden wordt.

Museum of Archaeology

Dit museum is er al even, het is opgericht in 1846. Dit maakt het een van de oudste musea is van Catalonië. Het is onderdeel van de nationale groep van Cataloonse Archeologie musea ie bestaat uit archeologische vindplaatsen en tentoonstellingen verspreid over de regio. Het blootstelt van Girona’s objecten gevonden in de provincie Girona die dateren worden uit de pre-historische tijdperk tot aan de Middeleeuwen.

Museum of Cinema

Dit is een non-profit instelling die openstaat voor het publiek. Het werd geopend in 1998 toen kocht de gemeenteraad het gebouw van Tomas Mallol’s collectie van pre-cinema objecten. Het was het eerst van dit soort in Spanje. Het gebouw heet Casa de les Aigues, omdat het gebruikt wordt door het hoofd van Girona waterleidingbedrijf. De 2500 m² gebouw dateert terug tot de 19e eeuw.

Casa Masó

Casa Masó is de voormalige thuisbasis van de beroemde architect Rafael Masó, wie er van 1880 tot 1935 woonde. Het was een van zijn belangrijkste architecturale werken en de enigste die over de rivier Onyar geopend voor het publiek is. Het huis kan daardoor alleen worden bezocht op afspraak en rondleidingen.

Museum of Jewish History

Dit museum vertelt het verhaal van de Joodse Gemeenschap in Catalonië wat gevestigd is in Girona. Het wou de historie van de Joodse Gemeenschap van Catalonië behouden, wie had ook het grootste aandeel in het land. Het museum heeft een permanente tentoonstelling met uitleg over de oorsprong van de Joodse Gemeenschap van Girona. Zij doet dit door aan te tonen van alledaagse voorwerpen gebruikt die door de Gemeenschap in het begin van de 9de eeuw.

Art Museum

Het kunst museum van Girona heeft de meest belangrijke collectie van kunst van de provincie Girona. Het is het resultaat van gezammelijke tentoonstelling van provinciaal Museum of Antiques and Fine Arts en andere stukken van het Diocesan museum. Het museum is ontworpen in 1976 nadat er overeenstemming tussen de stad en het bisschop van Girona was gekomen.

Girona is makkelijk te bereiken vanuit Barcelona met de trein, ook heeft de stad haar eigen vliegveld.

 

Accommodation Barcelona

Bekijk alle

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven