Hjem / Om Barcelona / Beste stedene / Cambrils – Costa Dorada
Cambrils - Costa Dorada

Cambrils – Costa Dorada

Cambrils er en kystby som ligger i provinsen Tarragona, Catalonia i Spania. Byen ligger nær ferieresortet Salou, bare 120 km fra BARCELONA og 90 km fra SITGES. I dag, er Cambrils veldig populært blant både spanske og internasjonale turister, som kommer for å nyte de berømte strendene, den fantastiske arkitekturen og deilige retter fra Middelhavskjøkkenet. Det er vanskelig å ikke forelske seg i denne nydelige byen.

Finn din overnatting nå!

 

Historien til Cambrils

Historien til Cambrils går tilbake til forhistoriske tider. Mange levninger fra hver æra av dens lange historie kan man fortsatt finne rundt om i byen. Det er mange bygninger fra romerske tider, og den viktigste av de er Roman Villa of Llosa. Historien til Cambrils er ganske lik som den om TARRAGONA like ved. Under borgerkrigen mellom 1936 – 1939, ble byen bombardert av italienere som tvinget de lokale til å bygge skjul for luftangrepene i det området som i dag er kjent som det historiske sentrum av byen. Disse kan fortsatt besøkes i dag. De to hoved-industriene som tradisjonelt sett har karakterisert Cambrils er fiske og jordbruk, men i dag er det turisme som er den største økonomiske drivkraften i byen.

Aktiviteter i Cambrils

Som i alle kystbyer, er den mest populære aktiviteten i Cambrils å tilbringe dagen med å nyte solen på en av de mange fantastiske strendene. Cambrils har en spektakulær 9 km lang strand med gylden sand, som tilbyr rikelig med variasjon for deg å finne det perfekte stedet å slappe av sammen med din familie og venner. Alle strender i Cambrils har blått flag, en premie for rensligheten tildelt av EU, i tillegg til en ideell topografi som gjør vannet trygt for barn å leke i. Vi anbefaler Platja del Regueral, som er 1200 meter lang og omkring 80 m bred. Det er en av de mest karakteristiske strendene her, med gyllen, fin og veldig ren sand. Det grunne vannet gjør det perfekt for familier. Stranden tilbyr også en bred variasjon av vannsport for de modige der ute, sammen med mange butikker, barer, strandbarer, restauranter, lenestoler og hengekøyer for de som ønsker å slappe av.

Cambrils er ekstremt populært blant syklister, siden byen garanterer tjenester som er tilpasset utøvere i denne sporten i grupper. Fordelen for syklistene inkluderer OVERNATTING med parkering til syklistene, workshop og steder hvor de kan vaske syklene, menyer tilpasset syklister etc. I tillegg har byen et stort utvalg av sykkelruter for alle nivåer (fra nybegynnere til profesjonelle syklister) i nydelige landskap. Totalt sett er det rundt 10 sykkelruter, og alle er sterkt anbefalt.

For de som ønsker å lære mer om byen og dens historie, er det mange monumenter og steder som du bare ikke kan gå glipp av. Kirken Santa María er en av favorittmonumentene i Cambrils, karakterisert av en blanding av tre stiler (Renessanse, Barokken og Ny-Gotisk). Plassert i det gamle distriktet ”Vila” (som på catalansk betyr: by), og kirken har vært her siden Middelalderen. Vi vil også anbefale Sama Park, et lite palass som også har en romantisk hage, som ble erklært som historisk hage i 1992. Det ble skapt av arkitekten Josep Frontseré og Mestre, med hjelp av Antoni Gaudí. Denne attraksjonen er absolutt verdt et besøk!

Og, i tillegg, må du også besøke havnen i Cambrils for å virkelig forstå viktigheten av denne havnen som et tidligere sentrum for byens økonomi. Vi anbefaler å gå hit på morgenen for å kjøpe fersk fisk og koke den til lunsj i din egen LEILIGHET. Hvilken fantatisk måte å føle seg lokal på!

Hvordan komme seg dit?

  • Med bil: Ta B-20 / C – 32 fra Carrer d’Aragó, C-31 og ta Exit 195A. Følg C-32 og E-15 / AP-7 til T3-312 i Cambrils. Så, ta Exit 37 fra E-15 / AP-7. Fortsett på T-312. Ta N-340, Passeig Sant Joan Baptista la Salle og Rambla de Jaume 1 til Carrer Pau Casals. Det vil ta rundt 1 ½ time å nå Cambrils fra Barcelonas sentrum.
  • Med bus: Det går busser fra Barcelona til Cambrils, som starter kl. 09.10 og går helt til kl. 23.55. Turen tar ca. 2 timer og 15 minutter. For en vei er prisen € 14,95 per person, og for en tur/retur – billett koster det € 27.
  • Med tog: For å nå Cambrils med tog, kan du velge å ta toget fra Barcelona Sants. Det første toget går kl. 9.30 og det siste går kl. 17.00. Turen varer ca. 1 time og 15 minutter og billetten koster mellom € 9 til € 15.

Vis Mer

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

beste-stedene

Overnatting Costa Brava


Gå til toppen