Home / Tarragona
Roman Aqueduct Tarragona

Tarragona

Tarragona is de zuidelijkste provincie in Catalonië, Spanje en vertegenwoordigt een toekomstig culturele en toeristische hoofdstad van dit gebied, met de vele dingen die het te bieden heeft. Een van de grootste voordelen is zijn bevoorrechte ligging aan de Middelandse zee, aan de kust op ongeveer 90 kilometer van Barcelona. Daardoor heeft het een geweldig mediterraans klimaat. Ook is het bekend voor zijn oude overblijfselen die testament staan aan Spanje’s glorieuze verleden, de verschillende archeologische complexen en musea verspreid over de provincie Tarragona en zijn hoofdstad.

Vind nu uw accommodatie!

 

Tarragona is een stad met goede verbindingen, het heeft 2 snelwegen en drie grote andere wegen die het gebied doorkruisen. Ook heeft het verschillende spoorwegverbindingen, busverbindingen, een grote haven en een vliegveld dat maar 80 kilometer is verwijdert van het vliegveld van Barcelona.

 

Sightseeing

Net als Barcelona, heeft ook Tarragona een traditie van het behouden van het erfgoed van zijn Romeinse geschiedenis, wat vandaag de dag gezien wordt als werelderfgoed. Dit blijft niet onopgemerkt voor de duizenden bezoekers die de stad jaarlijks ontvangt. De muren, Pretorio, het Circus, het amfitheater, het forum, het theater, het Necrópolis Paleocristina, de steengroeve van Médol, de toren van de Escipiones, de waterleiding van de brug van de duivel, de ark van Bará, het Mausoleo de Cantcelles, Villa dels Munt en het archeologische museum zijn een aantal voorbeelden van historische schatten die er te vinden zijn. Eigenlijk is de hele stad een soort groot museum! Zoals u ook doet in Barcelona, ontdekt u aanwijzingen van de geschiedenis van de stad als u door de straten loopt, of barretjes en restaurants betreedt die zijn gevestigd in een van de vele gebouwen dat zijn roots heeft geconserveerd.

Van alle beschavingen dat in de regio hebben bewoond, waren het de Romeinen die hun aanwezigheid het duidelijkste hebben benadruk. Desondanks is het cruciaal om ook twee andere monumentale juwelen te onderzoeken; namelijk de middeleeuwse geschiedenis en de reeks aan moderne architectuur. Loop gewoon eens rond in de pittoreske stadjes zoals Reus, of het hectische Salou en ontdek hun belangrijke erfgoed, samen met de levensstijl van de gastvrije inwoners.

De culturele aanbiedingen van Tarragona zijn niet beperkt tot zijn Romeinse bouwkundige erfgoed. De stad host ook evenementen dat internationale erkenning ontving, zoals het feest van Santa Tecla in september, de processies van Saint’s week of het internationale vuurwerk kampioenschap in juli.

Ook natuurliefhebbers zijn welkom, omdat Tarragona’s natuurparken en tuinen immens zijn. Het gebied rondom Tarragona biedt ontelbare mogelijkheden voor zijn bezoekers! Op maar 9 kilometer afstand vind u een groot themapark; Universal Studios’ PortAventura. Dit is een populaire bestemming voor de mensen in Barcelona. Iets verderop, perfect voor familie excursies, vinden we een overvloed aan natuur zoals het Ebro Delta Natural Park, de grotten van Benifallet, en de Montsant bergen reeks. Andere interressante bezoekjes zijn; de route van de Cistercienses Monasteries van Poblet, Santes Creus, Vallbona de les Monges, het middeleeuwse stadje Montblanc en de regio Vinícola del Oriorat, dat wereldwijd erkend is voor haar goede kwaliteitswijn.

 

 

Winkelen en eten

Een groot voordeel van Tarragona is dat shoppers alles wat ze nodig hebben binnen loopafstand kunnen vinden, als ze wandelen over Rambla Nova, een levendige strip dat van het drukke Plaza Ipmperial Tàrraco (een belangrijk verkeersknooppunt) tot aan de beroemde Balcó del Mediteranni loopt. Verspreid over de hele Rambla Nova en in de zijstraatjes kunt u letterlijk alles vinden; van banken tot juweliers en andere winkels die kleding, schoenen, accessoires en meer verkopen.

In het oude district, met een bijna perfecte omgeving, zijn op sommige plekken nog steeds resten van oude ruïnes te zien. Ook winkels verkopen soms nog antieke spullen. Niettemin, kunt u hier ook bekende ontwerpers, juweliers en stukken van bekende artiesten vinden. Als u op zoek bent naar vers eten in een pittoreske omgeving, bezoek dan zeker een keer Tarragona’s markten. De grootste markt, Mercat Central, is gelegen vlak naast Rambla Nova.

De hoogtepunten in dit gebied met gastronomische bezienswaardigheden is vooral zijn aanbod aan wijngerelateerde activiteiten, zeker langs de Penedès wijn en cava route. Ook zijn er talrijke gastronomische festivals waar bezoekers kunnen genieten van specialiteiten zoals calçotada (gegrilde lente-uitjes) en xató (kabeljauw en andijvie salade).

Hoe is het te bereiken?

Waar u ook verblijft in Barcelona, Tarragona is een perfecte plek voor een dagje uit! U kunt de trein nemen vanuit Barcelona, die er ongeveer een uur over doet. Ook met de auto zal het ongeveer net zo lang duren.

Adres: Tarragona, Spain.

Trein – Ongeveer 50 regionale en lange-afstandstreinen vertrekken van en naar Barcelona’s Passeig de Gracia station via Sants | Busdiensten gaan richting Barcelona, Valencia, Zaragoza, Madrid, Alicante, Pamplona en andere grote steden in Andalusië, Andorra en de noordkust.

Alle locaties in Tarragona zijn op loopafstand van het station. Taxi’s en lokale treinen kunnen u verder brengen. 

Voor meer informatie, check de website.

 


Bekijk grotere kaart

 

 

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven