Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Transbordador Aeri Barcelona
the transbordador aeri cable car in barcelonaa

Transbordador Aeri Barcelona

De Transbordador Aeri Barcelona of Port kabelbaan wordt vaak verward met de Teleferic de Montjuic, een kabelbaan die ook tot de heuvel van Montjuic leidt. De Transbordador Aeri verbindt Port Vell aan Montjuic en vervoert meer dan 2000 passagiers per dag.

Vind nu uw accommodatie!

Oorspronkelijk zou de kabelbaan geopend worden voor de Wereldtentoonstelling in 1929 die in Barcelona gehouden werd, maar de opening werd uitgesteld tot 1931. Tijdens de burgeroorlog was hij gesloten. De kabels werden weggehaald en de drie torens werden gebruikt als verdedigingspunten tijdens de luchtaanvallen. Als resultaat hiervan kun je nu nog kogelgaten terugvinden op de Jaume I toren. In 1963 werd de kabelbaar heropend en sindsdien is hij nooit meer gesloten.

Er zijn 3 torens – Sant Sebastia (poort), Jaume I en Montjuic. In elke kabine passen ongeveer 20 mensen en ongeveer iedere 10-15 minuten is er een rit. Het is niet voor watjes of voor mensen met hoogtevrees, maar het biedt wel een spectaculair uitzicht over de stad!

Het dichtstbijzijnde metrostation bij de Sant Sebastia toren is Barceloneta L4. Vauit dit punt hoeft u nog maar een korte wandeling naar de haven te maken.

Een enkele reis kost € 11 en een retourticket kost € 16.50. Check de officiële website voor up-to-date openingstijden en kosten.

Het vinden van de perfecte accommodatie in Barcelona kan moeilijk zijn, maar met Barcelona-Home kunt u gemakkelijk een ideaal appartement voor uw verblijf in de stad vinden.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

bezienswaardigheden cultuur over-barcelona transport-over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven