Home / Kulttuuri / Pilvenpiirtäjä Torre Agbar
Barcelona

Pilvenpiirtäjä Torre Agbar

Torre Agbar on uuden vuosituhannen pilvenpiirtäjä Barcelonan Plaça de les Glòries Catalanes -aukiolla. Sen suunnitteli ranskalainen arkkitehti Jean Nouvel. Espanjan kuningas vihki rakennuksen käyttöön avajaisissa syyskuussa 2005. Torni on nimetty omistajansa, Agbar konsernin mukaan. Konsernin toimintoihin kuuluu yhtenä tärkeimmistä Barcelonan vesijohtoyhtiö Aguas de Barcelona.

 

 

 

 

Löydä majoituksesi nyt!

Kuvaus

Pilvenpiirtäjä Torre Agbar on 144.4 metriä korkea ja koostuu 38 kerroksesta, mukaan lukien neljä maanalaista kerrosta. Pilvenpiirtäjän suunnittelussa yhdistyy useita arkkitehtonisia konsepteja ja tuloksena on tyrmäävä rakennus, jonka ulkokuori on miltei täysin lasia. Torre Agbarin teräsbetonisesta rakenteesta avautuu yli 4500 ikkunaa, joista on huikeat näkymät Barcelonan ylle.

Rakennus on Barcelonan kolmanneksi korkein, heti Arts Hotelin ja Mapfre tornin jälkeen. Näillä torneilla on molemmilla korkeutta 154 metriä. Ainutlaatuisen tornista tekee sen yöllinen valaistus. Pilvenpiirtäjässä on tuhansia LED valoja, jotka muodostavat loistavia kuvioita Barcelonan yöhön. Rakennuksen ulkopuolella on lisäksi lämpösensorit, jotka säätelevät lasisten varjostimien aukioloa, vähentäen ilmastoinnin aiheuttamaa energiankulutusta.

Barcelonan Torre Agbar on upea näky yöaikaan, olitpa sitten katselemassa nähtävyyksiä tai vain ajamassa ohi. Tätä valojen loistoa varten kannattaa lähteä Barcelonan yöhön!

 

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kulttuuri nahtavyydet-kulttuuri

Majoitus Barcelona


Scroll To Top