Home / Kultur / Sant Joan Festivallen

Sant Joan Festivallen

Sant Joan festivallen er en af de største festivaller i Barcelona. Fejringen af sommeren starter d. 23 Juni og fortsætter gennem den længste nat på året indtil den efterfølgende dag – som også er en helligdag.

Det er gratis at deltage i denne fest, så d. 23 juni er en god mulighed for dem der rejser på budget, såvel som alle andre der ønsker at opleve den fyrige catalanske kultur, samt byde sommeren velkommen i Barcelona. 

Find overnatning nu!

Traditioner

Der er traditionelt 3 ting som skiller sig ud ved Sant Joan aftenen: Ild, vand og urter. Ild er den vigtigste af dem alle, da det repræsenterer renhed. På Nit de Foc – natten af ild som de lokale kalder det – er fyrværkeri og bål, normale ting gennem byen, så man sikre der ikke er mørkt i byen på noget tidspunkt.

Man siger vandet har en helende effekt på denne aften, af denne årsag tager folk ud og aftenbader i havet. Urterne er også for helbredets skyld.

Festen starter normalt omkring solnedgang d. 23 juni og ender ved solopgang d. 24 juni, men hvis det er en vild fest, bliver folk gerne længere. Hvis din lejlighed er centralt placeret og du ønsker at sove tidligt på Nit de Foc, skal man nok medbringe nogle ørepropper, da der muligvis kan være lidt larm.

Hvor skal man gå hen?

De lokale fejrer gerne natten med familie og tætte venner, på terrasser eller balkoner i de tidligere timer på aftenen, men ofte tager mange ud til gaderne for at deltage i de større fester når det bliver sent.

De store fester afholdes gerne på stranden, så hvis man er i Barcelona på det givende tidspunkt burde bevæge sig den retning også. Der kan godt være mange mennesker i løbet af aftenen, så kom i god tid hvis du ønsker at holde picnic fest med dine venner ved middelhavet, på denne magiske aften. 

Man kan join lokale og danse rundt eller endda hoppe over bålene; som man siger giver held, hvis man gør det 3 gange. Traditionelle aktiviteter indebære også; dans, drikke cava og spise Coca de Sant Joan.

Lokale barer og musikgrupper tilføjer musikken under denne fiesta. Restauranten de Sant Joan tæt på stranden, er ofte dekoreret i forbindelse med festivallen og giver ekstra borde denne aften. Natklubberne har deres egne event også, hvor de giver andre alternativer til stranden. Hvis man har planer om at spise på e restaurant skal man nok bestille i god tid, da det er en af de mest travle aftener i Barcelona’s festivalskalender.

Overnatning i Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da music-events-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top