Home / Hvad er nyt / Hospital de Sant Pau
Hospital Sant Pau
Hospital Sant Pau, Spain.

Hospital de Sant Pau

Ingen har lyst til at komme på hospitalet, og slet ikke under en ferie. En tur til Hospital de Sant Pau må du dog ikke gå glip af. Hospitalet ligger i BYDELEN EIXAMPLE i nærheden af SAGRADA FAMILIA, og det er svært at se udefra, at de pragtfulde bygninger og haver for nylig har været et hospital i fuld drift.

I 1997 blev hospitalet sat på UNESCOs verdensarvsliste. Det hele startede dog, da en catalonsk bankmand erklærede i sit testamente, at han ville finansiere et nyt hospital, som skulle være det bedste inden for både arkitektur, sundhedspleje og teknologi. Byggeriet tog 30 år, og arkitekten Lluís Domènech i Montaner skabte et unikt og revolutionerende byggeri med både haver og pavilloner.

Find overnatning nu!

Det ligner mere en modernistisk landsby end et hospital, og på tiden hvor det blev bygget, blev hospitalet betragtet som revolutionært, da åbne rum og æstetik ikke blev prioriteret højt for patienternes velbefindende. Hospitalet skulle dog ikke kun være æstetisk flot, men også funktionelt og hygiejnisk. Pavillonerne er forbundet via underjordiske gange, som gør det nemt at bevæge sig imellem pavillonerne.

I dag kan du beundre den pragtfulde modernistiske arkitektur på en guidet tur rundt på stedet. På nuværende tidspunkt bliver hospitalet renoveret, men du kan tage en tur rundt på byggepladsen og følge med i processen. Billetprisen for en guidet rundtur er 16€ for voksne og 11,20€ for unge (16-29 år) og pensionister.

Dette spektakulære sted er et godt eksempel på den fantastiske modernistiske arkitektur i Barcelona, og stedet viser, hvor charmerende og mangfoldig en by Barcelona er. Hvis blot alle hospitaler var som dette!

Tidspunkter for daglige rundture på forskellige sprog:

Engelsk – kl. 10.30 (maj-oktober), 12.00, 13.00

Fransk – kl. 11.00

Spansk – kl. 11.30

For mere information: se den officielle hjemmeside.

Sådan kommer du til Hospital de Sant Pau:

Hvis du har besøgt La Sagrada Familia kan du nemt gå til hospitalet via Avenida Gaudí på et par minutter.

Adresse: Carrer Sant Quintí 89, 08026 Barcelona

Metro: L5 (Sant Pau/Dos de Maig), L4 (Guinardó)

Bus: 15, 19, 20, 45, 47, 50, 51, 92

Photo credit: eldigital.barcelona.cat

OVERNATNING BARCELONA

view more apartments danski danish

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

hvad-er-nyt culture-da about-barcelona-da sightseeing-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top