Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Hospital de Sant Pau
Feature

Hospital de Sant Pau

Niemand houdt van een bezoekje naar het ziekenhuis, vooral tijdens de vakantie, maar een bezoek aan Hospital de Sant Pau is niet te missen. Gelegen in de wijk Eixample, in de buurt van de Sagrada Familia, het is moeilijk te raden dat deze prachtige set van gebouwen en tuinen in werkelijkheid een ziekenhuis is.

Uitgeroepen tot World Heritage Site door UNESCO in 1997, werd het ziekenhuis gestart door de financiering van een Catalaanse bankier die in zijn testament dat een nieuw ziekenhuis gebouwd moest worden en dat het het beste zou moeten zijn op het gebied van architectuur, gezondheidszorg en technologie. Het duurde 30 jaar om het te bouwen en de architect Lluís Domènech i Montaner produceerde een uniek en revolutionair ontwerp met tuinen en aparte paviljoens.

 

Vind nu uw accommodatie

Het lijkt meer op een modernistische dorp dan een ziekenhuis en is revolutionair met open ruimten. Het ziekenhuisomgeving was niet alleen esthetisch bedoeld, maar ook een functioneel en hygiënisch. De paviljoens dienen hun eigen specifieke doel en zijn verbonden door ondergrondse gangen waardoor het gemakkelijk toegangbaar was tussen hen.

Vandaag de dag, kunt u de prachtige modernistische architectuur bewonderen door het nemen van een rondleiding van de site. Op dit moment wordt het ziekenhuis momenteel gerenoveerd en gerestaureerd, maar je kunt nog steeds een rondleiding nemen rond de bouwplaats om de werken in uitvoering te zien. Tickets voor volwassenen kost € 10 en concessies € 5.Als het gebied wordt momenteel gerenoveerd.

Deze spectaculaire site is een ander prachtig voorbeeld van de verbazingwekkende modernistische architectuur in Barcelona en belichaamt de progressieve, charmante en diverse stad Barcelona.

Tijden van de dagelijkse tochten in elke taal:

Engels – 10:00, 11:00, 12:00, 13:00

Frans – 10:30

Spaans – 11:30

Voor meer informatie over de reizen, bezoek de officiële website.

Hoe te Hospital de Sant Pau te krijgen:

Als u een bezoek aan de Sagrada Familia kunt u gemakkelijk langs de Avenida Gaudí naar het ziekenhuis binnen enkele minuten.

Metro: L5 (Sant Pau / Dos de Maig), L4 (Guinardó)

Bus: 15, 19, 20, 45, 47, 50, 51, 92

 

Accommodation Barcelona

Zie meer

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

bezienswaardigheden cultuur whats-new-nl over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven