Home / Over Barcelona / Funicular de Montjuic
Barcelona Metro Parc de Montjuic

Funicular de Montjuic

Geschiedenis

De kabelspoorweg van Montjuïc, ook wel de funicular de Montjuic genoemd, is een kabelspoorweg die het metrostation Paral·lel met de heuvel van Montjuïc verbindt. Het is oorspronkelijk geopend in 1928 voor de World Fair die in Barcelona plaatsvond, waarna zijn toestand enigszins is verslechterd. Echter, tijdens de voorbereiding op de Olympische Spelen in 1992 die werden gehouden in Barcelona is de kabelspoorweg volledig gerenoveerd. De afgelopen jaren is het nog wat gemoderniseerd en tegenwoordig is het een moderne en efficiënte vorm van transport.

Vind nu uw accommodatie!

Tegenwoordig

De funicular de Montjuic is nu onderdeel van het transport systeem van Barcelona, wat dus betekend dat u niet hoeft te betalen voor een apart kaartje. U kunt Het Paral-lel metrostation bereiken via de metrolijnen 2 en 3. U kunt tot 20:00 of 22:00 afhankelijk van de tijd van het jaar zeer frequent gebruik maken van deze lijn.

Het is een zeer snelle en makkelijke manier om bij Montjuic en het Joan Miro museum te komen. Als u graag het Montjuic kasteel wil bezoeken kunt u de Teleferic of bus 55 of 150 nemen vanaf de halte naast de uitgang van de spoorlijn. Er is veel te zien en te doen in Montjuic. Zo zijn er veel mooie parken en heeft u een spectaculair uitzicht op Barcelona vanaf het Montjuic kasteel.

Als u op zoek bent naar de ideale accommodatie voor uw verblijf in Barcelona, neem dan eens een kijkje bij Barcelona-Home.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Een reactie

  1. I like this post, enjoyed this one, thank you for posting .

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

over-barcelona transfers-index transport-over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven