Home / Over Barcelona / De stad / Een taxi nemen in Barcelona
Taxi service in front of the W hotel

Een taxi nemen in Barcelona

Een taxi nemen in Barcelona is een andere makkelijke vorm van transport om uw weg te vinden. De taxi’s zijn makkelijk te spotten met hun kenmerkende zwart en gele kleur. Ze zijn door de hele stad te vinden en bieden 24 uur per dag hun service aan op 365 dagen per jaar.

Hoewel het waarschijnlijk niet de beste vorm van transport is binnen het stadscentrum vanwege alle voetgangersgebieden en de hoeveelheid verkeer, kunt u wel tegen een redelijke prijs naar andere delen van de stad. Het kan vooral handig zijn als u veel bagage bij u heeft of voor een bepaalde tijd op het vliegveld moet zijn.

Vind nu uw accommodatie!

Als een taxi vrij is ziet u een groen licht aan de bovenkant en in het voorraam ziet u dan ‘lliure/libre’ (vrij) staan. Er is een minimale toeslag van €2.05 en als u 15 minuten in de taxi zit kost dat ongeveer €10. Kosten variëren afhankelijk van hoe laat het is, of het weekend is en of het vakantie is. Als u naar het vliegveld reist, hou er dan rekening mee dat als u veel bagage heeft er een nog een supplement kan worden gerekend. Ook word een supplement gerekend elke keer als u wordt opgehaald of afgezet op het vliegveld. U kunt meer gedetailleerde informatie over prijzen en supplementen vinden op de website van het Metropolitan Instituut voor taxi’s.

In het algemeen kunnen de meeste taxi’s tot 4 personen meenemen, maar als u een grote taxi nodig heeft kunt u er het beste een bellen. Op het vliegveld zijn er taxi bediendes die u kunnen helpen met het krijgen van een taxi voor meer dan 4 personen. Taxi’s vanaf het vliegveld naar het stadscentrum kosten ongeveer €25 tot €30 en doen er ongeveer 30 minuten over, afhankelijk van het verkeer en de tijd. Het is namelijk een stuk rustiger op de weg laat op de avond of vroeg in de ochtend.

Sommige taxi’s zullen het toelaten dat u met een credit card betaald, maar de meesten accepteren alleen cash en hebben ook wisselgeld tot aan een bedrag van €20 bij zich. Ook is er een aangepaste dienstregeling voor degenen met beperkte mobiliteit. Voor meer contact details en meer informatie, klik hier.

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

de-stad over-barcelona transport-over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven