Home / El Penedes
Feature

El Penedes

Geschiedenis

‘El Penedes’ is een van de oudste regio’s in Europa waar wijn wordt geproduceerd. Het is gevestigd tussen Tarragona en Barcelona. 95% van alle Cava productie komt uit deze regio, vanwege de goede combinatie van de Mediterraanse zon en zijn grond.

Sant Sadurní d’Anoia wordt ook wel de hoofdstad van de Cava genoemd, hier vind u vele bedrijven die tours aanbieden door verschillende wijnhuizen. De meeste tours bestaan uit wijnproeverijen bij elk wijnhuis en sommige bevatten zelfs traditioneel Catalaans eten. Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent zodat u het redt tot het laatste wijnhuis!

Een zeer beroemde Cava is Codorniu, bekend over de hele wereld. Als u graag een tour zou willen, vergeet dan niet van tevoren te boeken.

Vind nu uw accommodatie!

Sant Sadurní d’Anoia is een mooi gebied met aanminnige architectuur, omringd door 80 wijnhuizen. Het is mogelijk om dit te bereiken door middel van een treinreis. (Rodalies lijn C4, Manresa – St. Vicenç de Calders, Stop Sant Sandurní d’Anoia).

Vlakbij Sant Sadurní d’Anoia is de stad Vilafranca del Penedès, deze staat bekend als de wijnhoofdstad van Catalonië. Hier kunt u het wijn- en cultuurmuseum VINSEUM bezoeken, wat is toegewijd aan het tonen van de cultuur van wijn en zijn relatie met de stad en het gebied.

Mocht u even een break willen van de drukte en herrie van Barcelona, dan is een bezoek aan de regio El Penedès precies wat u nodig heeft. Deze regio biedt een schilderachtig landschap en u heeft keuze uit vele wijnhuizen, waar u de wijn kunt proeven en door de prachtige wijngaarden kunt wandelen.

Plaatsen die een bezoekje waard zijn:

Olèrdola

Binnen de monument groep van Olèrdola staat het kasteel, oude ruïnes en de Sant Miquel kerk uit de Xe eeuw. Dit oude stadje was al bevolkt in de steentijd.

Het kasteel van Subirats

Tijdens de 10e eeuw was dit een belangrijke grenspost. Nog daarvoor, in de tijd van de Marca Hispánica (een historische naam voor de regio in het Noord-Oosten van Spanje), was het kasteel een versterkte uitkijkpost naar het westen. Nu biedt het een magnifiek uitzicht over Penedès en de berg Montserrat.

Het Sant Martí Sarroca kasteel

De belangrijkste monumentale groep van de Alt Penedès, wat ook het Kasteel van Sant Martí uit de Xe eeuw bevat en de kerk van Santa Maria uit de XIIIe eeuw, gecatalogiseerd als een monument uit de nationale kunstgeschiedenis.

Sant Sebastià dels Gorgs

Dit is een oud benedictijns priorij, waarvan een kerk en een deel van het klooster over zijn gebleven. Zijn romaanse klokkentoren uit het eerste tijdperk valt op door zijn vierhoekige vorm, zijn grote ramen en afgeronde bogen. Dit is uniek in de Penedès.

Codorníu

Het bedrijf dat het best is uitgerust om bezoekers te ontvangen is Codorníu, de grootste Cava producent van Spanje (40 miljoen flessen per jaar). Codorníu kan het beste worden bezocht met de auto, zodat u geen last zal hebben van onbetrouwbaar openbaar vervoer. Het is ook mogelijk om een taxi vanaf het station in Sant Sadurní d’Anoia te nemen. Grote groepen zijn welkom in Codorníu, zelfs als ze vergeten te reserveren. De tours worden gegeven in het, onder andere, Engels. Deze duren ongeveer anderhalf uur, aangezien u kelders gaat verkennen die 16 km onder de grond liggen in een elektrisch karretje. Een voormalig drukkamertje is omgebouwd tot en museum, wat wijnmaak instrumenten door de jaren heen tentoonstelt. De tours eindigen met een Cava proeverij.

Velen maken de keuze om in Barcelona te verblijven en het gebied te verkennen. Als u een accommodatie in Barcelona zoekt, kijk dan op de site Barcelona Home.

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven