Home / Sitges / Traditioneel eten in Sitges
Traditional food in sitges

Traditioneel eten in Sitges

De populatie van Sitges bestaat voor 22% uit buitenlanders, wat een grote invloed heeft op het aanbod van restaurants. De meeste restaurants bieden een mix van de Spaanse keuken met een samensmelting van een andere keuken zoals Italiaans, Frans, zeevruchten of Aziatisch. Ook al genieten de meeste toeristen van de unieke samensmeltingen en verschillende kruiden en smaken, het is fundamenteel om de cultuur van het land te ontdekken en dus belangrijk om traditioneel eten in Sitges te proberen.

Vind nu uw accommodatie!

L’ambassade is een traditionele, kleine bistro gelegen in de buurt van de kerk van Sitges. Het serveert simpele, traditionele tapas waar je van kunt genieten terwijl je naar een cabaret spektakel kijkt dat wordt uitgevoerd door de meest fancy drag queens van de stad. Tijdens de zonnige dagen biedt het buitenterras een prachtig uitzicht over het Fragata strand. Om eten te ervaren als een local, heeft El Pescadito een grote variatie van de meest typische tapas zoals kroketjes met Serrano ham, mosselen en calamaris. Simpel, goedkoop, maar toch vol smaak, zoals tapas hoort te zijn. Een andere goede tapasbar is La Picara. Niet alleen serveren zij de verste patatas bravas in de stad, ze hebben ook een grote variatie aan ‘aanduiding van herkomst’ wijnen van Spanje, uit Rioja en El Penedes. Een wat minder druk plaatsje is Casa Raimundo, wat normaal gesproken lokale klanten aantrekt met zijn 2 kamers met rustiek, houten meubilair. Het snelle personeel werkt zeer efficiënt en het duurt niet lang voor het eten voor je op tafel verschijnt. De zeevruchten komen altijd vers van lokale marktjes. Indien je wat gerechten van andere regio’s in Spanje wil proberen (zoals bijvoorbeeld Galicia) tijdens je verblijf in Sitges, ga dan naar Ricon Gallego voor de beste Pulpo Gallega die je ooit zal proeven. Het is open 6 dagen per week en Rincon biedt traditionele dagelijkse menu’s bestaande uit een hoofdgerecht, nagerecht en een drankje. Voor de vleesliefhebbers, a Parellada de Carne laat het water in je mond lopen. Voor meer verfijnde tapas biedt El Pou traditionele tapas, modern gepresenteerd. Een kleine verstopte deur in het hart van de stad, het restaurant heeft een knusse, informele atmosfeer, zeer aantrekkelijk voor haar toegewijde klanten die van een goede stuk Wagyu houden en van een glas DO Rioja. Om van kunst te genieten tijdens je maaltijd, Iris Gallery Restaurant, gelegen in het Arts Hotel Sitges, heeft het beste van de Spaanse keuken in een moderne, frisse en artistieke omgeving. De muren zijn gedecoreerd met kunstwerken van Tapies, Dali en lokale artiesten.

 

Sitges heeft een grote variatie aan traditionele restaurants voor alle smaken. Makkelijk te bereiken met de trein vanuit Barcelona, dus de stad is de perfecte locatie voor een dagtrip.

 

Featured Image: sanfamedia.com cc

 

Accommodatie in Sitges

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven