Home / Beste plaatsen / Castelldefels
Castelldefels

Castelldefels

Castelldefels is een gemeente in de omgeving van Barcelona. De strandstad staat bekend om zijn meer dan 5 kilometer lang kustlijn en is ook wel het thuis voor veel bekende personen zoals de meeste FC Barcelona spelers. De stad is vernoemd naar het kasteel dat 59 meter boven zeeniveau gevestigd is. Dit kasteel is gebouwd voor een Iberische gemeenschap en werd later gebruikt als een Romijns dorp. Castelldefels stond altijd bekend voor zijn haven aan zee en was tussen 1500-1715 het doel voor piratenaanvallen. Door deze piratenaanvallen werden er torens gebouwd om het dorp te verdedigen. Vandaag de dag kun u nog 12 van deze torens in de stad vinden. De meeste torens zijn privé eigendommen van mensen waardoor ze niet voor het publiek te betreden zijn. De infrastructuur was nooit stedelijk beïnvloed en hierdoor erg primair, tot de snelle groei van Barcelona begon en auto’s populair werden. Toen werd het een vakantie bestemming voor de bewoners van Barcelona.

Vind uw accommodatie nu!

Castelldefels wordt vaak gezien als een verlenging van de stad Barcelona. Doordat de Britse school van Barcelona hier gevestigd is bestaat de populatie voor 23% uit buitenlanders, waarvan meer dan de helft uit Europa komt. De meeste inwoners zijn naar Barcelona gekomen voor werk gerelateerde activiteiten. Ook het Olympisch kanaal is hier gevestigd, wat gebouwd is voor de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. Het kanaal is toegankelijk voor publiek en velen beoefenen hier watersport. Naast het kanaal beoefent men ook watersporten in de haven, Port Esportiu de la Ginesta, in het zuidelijke gedeelte van de stad dichtbij het natuurpark van Garraf.

Door de nabije ligging van Door de nabije ligging van Barcelona is Castelldefels de perfecte bestemming voor een dagje uit gedurende uw verblijf. De stad grenst aan het hoofdvliegveld, Aeroport de Barcelona – El Prat. Ook zijn er twee grote trein stations, Castelldefels en Platja Castelldelfels die erg gemakkelijk te bereiken zijn met auto via de snelweg. Ook rijden er dagelijks veel bussen van Barcelona naar Castelldefels. Gedurende het grootste gedeelte van het jaar kan er in de stad genoten worden van temperaturen rond de 21 graden Celsius. Deze heerlijke temperatuur, rustige sfeer en het feit dat het maar een autoritje is naar een van de grootste steden van Spanje maakt het erg aantrekkelijk voor toeristen. is Castelldefels de perfecte bestemming voor een dagje uit gedurende uw verblijf. De stad grenst aan het hoofdvliegveld, Aeroport de Barcelona – El Prat. Ook zijn er twee grote trein stations, Castelldefels en Platja Castelldelfels die erg gemakkelijk te bereiken zijn met auto via de snelweg. Ook rijden er dagelijks veel bussen van Barcelona naar Castelldefels. Gedurende het grootste gedeelte van het jaar kan er in de stad genoten worden van temperaturen rond de 21 graden Celsius. Deze heerlijke temperatuur, rustige sfeer en het feit dat het maar een autoritje is naar een van de grootste steden van Spanje maakt het erg aantrekkelijk voor toeristen.

Door zijn geografische ligging tussen de bergen en de oceaan, is het ook een fantastische plek om te gaan bergklimmen. Goede klimplekken zijn Penya Ginesta, Roca Negra en Dona Morta. De Iglesia de Santa Maria is ook erg mooi om te bezoeken, dit is een kerk gebouw in 1903. Of je nu in Barcelona of Sitges verblijft, Castelldefels is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

Afbeelding: Ferran Pestaña cc

Photo Credit: Gavin Gilmour cc

 

 

Accommodaties in Sitges

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

beste-plaatsen bezienswaardigheden de-stad stranden-vrije-tijd vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven