Home / Over Barcelona / Park Güell – Gaudi’s Buitengewone Park
Park Guëll barcelona-home

Park Güell – Gaudi’s Buitengewone Park

Park Güell – Gaudi’s Buitengewone Park

Van alle projecten die ANTONI GAUDÍ onder handen heeft genomen, is er geen ander dat de volledige en perfecte harmonie van natuur en architectuur zo goed weergeeft als Park Güell. Eusebi GÜELL gaf de opdracht voor Park Güell. Hij wilde een stijlvol en weelderig park creëren voor de aristocraten van Barcelona. Het park bevat prachtige stenen structuren, spectaculair gedetailleerde betegeling en fascinerende gebouwen, en werd uiteindelijk Barcelona’s meest bijzondere openbare park.

Park Güell - Barcelona-home

De architect koos voor een oneffen terrein met een oppervlakte van 15 hectare. Het oorspronkelijke project omvatte de bouw van 60 vrijstaande huizen. Helaas werden er slechts twee voltooid, en Gaudí woonde in een van hen. Het is nu een museum dat het leven en werk van de architect laat zien. Gaudí bereidde het terrein van Park Güell voor tussen 1900 en 1914, en gaf blijk van zijn stedenbouwkundige bezorgdheid door paden, arcades en viaducten te bouwen die volledig geïntegreerd waren in de natuurlijke omgeving van Barcelona.

Het Park

Wanneer men de ingang van Park Güell passeert, trekt de opmerkelijke drakenfontein onvermijdelijk de aandacht van de voorbijgangers. Deze draak is bezaaid met prachtig gekleurd tegelwerk en heeft iets betoverends en betoverends. Er is een prachtig wandelpad dat wordt ondersteund door kronkelende rotspilaren die als boomstammen uit de grond lijken te groeien. Hoewel deze pilaren enigszins eigenaardig van vorm zijn, voelen ze op de een of andere manier ook vreemd natuurlijk aan. Natuurlijke vormen hadden een sterke invloed op Gaudí, die ze veel gebruikte in zijn werk.

Park Güell - Barcelona-home

Als je de top van Park Güell bereikt, is er een zalig terrasvormig gebied met uitzicht over de stad. Daar heb je een subliem uitzicht over het park en natuurlijk over de stad Barcelona. Hier vindt u een explosie van kleur met de prachtige betegelde mozaïek zitjes. Hun levendige kleuren zijn werkelijk adembenemend. Park Güell heeft ook een klein huis in het park, waar Gaudí op een gegeven moment heeft gewoond. Het huis is nu omgebouwd tot een museum en bevat interessante meubels en kunstvoorwerpen die ook door Gaudí zijn ontworpen.

Park Güell - Barcelona-home

De paviljoens en het bekendste symbool van het Park

In Park Güell staan twee huizen en paviljoens voor bezoekers en parkwachters. Het verhaal van Hans en Grietje inspireerde Gaudí voor het ontwerp van de paviljoens: stralend gekleurde dakpannen en versierde spitsen bedekken de gebogen daken. De trap bij de ingang van het park is een prachtig gezicht. Op het eerste gezicht neemt het uitzicht je mee terug in de tijd, en ook dit werd door Gaudí ontworpen. De draakachtige hagedis, die versierd is met veelkleurige tegels, staat in het midden van de trap. Het is het bekendste symbool van het park.

Park Güell - Barcelona-home

TIP

Als je het park met de metro bezoekt, wees dan voorbereid op een wandeling van minimaal 20 minuten. De laatste 200 meter lopen is een steile heuvel op. Als je moeite hebt met steile trappen oplopen, dan is een taxi of bus misschien een beter vervoermiddel. U kunt de businformatie vinden bij het toeristeninformatiekantoor op Plaça de Catalunya.

Toegankelijkheid

Mensen met beperkte mobiliteit kunnen moeilijkheden ondervinden om zich binnen de Monumentale Zone te verplaatsen vanwege de architectonische kenmerken van het park, met trappen en ongelijke paden.

 

 

Tickets en Prijzen

Park Güell ligt in de wijk GRÀCIA. Je moet betalen om toegang te krijgen tot het monumentale gedeelte van het park waar alle gebouwen staan. Wij raden u aan vooraf online een ticket te reserveren om er zeker van te zijn dat u het park kunt betreden. Het aantal bezoekers per dag is namelijk beperkt. U kunt echter ook vrij rondlopen in andere delen van het park.

Vergeet niet dat het bezoek gratis is op de eerste zondag van elke maand.

PRIJZEN: Voor kinderen van 0-6 jaar is het gratis, voor kinderen van 7 tot 12 is het €7 en het algemene ticket is €10

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Park Güell Oficial (@parkguell)

Informatie

VERVOER: Met de metro – Vallcarca of Lesseps stations (Groene lijn, L3) Bij het verlaten van de metro volg de straat borden voor het park | Bus – 24 en 92. | Barcelona Bus Turístic, halte Park Güell.

OPENINGSTIJDEN: Elke dag 9:30-19:30

ADRES: Carrer d’Olot 5, 08024, Barcelona

Bent u van plan een reis naar Barcelona te maken en bent u op zoek naar een verblijfplaats? Kijk dan eens naar de beschikbare appartementen op onze website! Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven