Home / Over Barcelona / Cocktails om thuis te maken
Cocktails om thuis te maken barcelona-home

Cocktails om thuis te maken

Cocktails om thuis te maken

Er zijn een heleboel cocktails die je thuis kunt maken. Wij zetten er een paar op een rijtje, van heel makkelijk tot wat moeilijker. We zetten niet alleen een aantal zeer bekende cocktails op een rijtje, maar ook een aantal minder bekende. Alle cocktails op de lijst kunnen met of zonder alcohol gemaakt worden. Dus heb je geen zin om de volgende ochtend met hoofdpijn wakker te worden? Geen zorgen maak er gewoon een maagd van.

#1 Mojito

We konden deze lijst niet maken zonder een van de beroemdste cocktails ter wereld te noemen: de Mojito. Havana, Cuba, is de geboorteplaats van de Mojito. Om de Mojito te maken heb je wel meer ingrediënten nodig dan voor de andere cocktails op de lijst. Maar misschien heb je sommige ingrediënten al in je keuken liggen. Er zijn veel variaties van de Mojito die je kunt maken, maar wij gaan ons richten op de originele.

Cocktails - Barcelona-home

Doe vier limoenpartjes en wat suiker in het glas en plet ze tegen elkaar. Doe wat muntblaadjes tussen je handen en klap, dit helpt de aroma’s naar buiten te laten komen. Wrijf de muntblaadjes rond de rand van het glas en laat ze dan in het glas vallen. Gebruik een lepel om de muntblaadjes voorzichtig in het limoensap te duwen. Vul de helft van het glas met wat fijngestampt ijs en giet er de Bacardi-rum in. Roer de mix tot de suiker is opgelost en vul de rest van het glas op met ijs en sodawater. Garneer met wat munt en je Mojito is klaar.

Ingrediënten:

 • Bacardi rum
 • Verse limoen
 • Verse muntblaadjes
 • Basterdsuiker
 • Sodawater
 • Gebroken ijs
 • Verse munt

Extra tip: Mojito’s (of andere cocktails op basis van rum) doen het uitstekend met zeevruchten. Combineer uw Mojito met vis taco’s of ceviche.

#2 Moscow Mule

Dit is een van onze favoriete cocktails op de lijst, en dit is ook een heel makkelijke cocktail om te maken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig. De Moscow Mule bestaat al heel lang maar is niet alom bekend, hij is momenteel bezig aan een comeback. Deze cocktail is zeer verfrissend en in tegenstelling tot de meeste cocktails is hij zuur en niet zoet. De Moscow Mule is geboren in Manhattan.

Cocktails - Barcelona-home

Bron: www.thehappening.com

Om je Moskou Mule te beginnen knijp je wat limoensap in het glas en laat je de spuugschaal in het glas vallen. Voeg twee of drie ijsblokjes toe en giet de wodka en het gemberbier erbij, en klaar is kees. Omdat gemberbier duur kan zijn kun je dit vervangen door ginger ale. Als je thuis een “mule” hebt, gebruik deze dan om je drankje te maken. Dit is waar de naam vandaan komt. Deze cocktail wordt niet in een gewone klasse geschonken maar in een “mule”.

Ingrediënten:

 • Wodka
 • Limoensap
 • Gemberbier

Extra tip: Je kunt het beste genieten van jouw Moscow Mule met wat fingerfood.

#3 Black Russian

De Black Russian, ook wel bekend als de grote broer van de White Russian. Ook deze cocktail wordt gemaakt met drie ingrediënten en is daardoor een zeer goedkope cocktail. Natuurlijk hangt dit af van de kwaliteit van de alcohol die je koopt. Volgens de legende werd de Black Russian gecreëerd in 1949, ter ere van een gedenkwaardige gastvrouw wier feestjes legendarisch waren onder de helderste sterren.

Cocktails - Barcelona-home

Bron: www.barman.news

Dus, het enige wat je hoeft te doen om je eigen Black Russian te maken. Vul een glas met ijs, voeg één deel Kahlúa en twee delen Wodka toe. Meng ze dan door elkaar en top het af met een kers er bovenop. Dat is alles wat je moet doen voordat je kunt gaan genieten van je eigen Black Russian. Natuurlijk kun je Kahlúa vervangen door elke soort koffielikeur.

Ingrediënten:

 • Kersen
 • Kahlúa (koffielikeur)
 • Wodka

Extra tip: wel van de smaken maar geen zin in een cocktail? Je kunt ook een zwarte Russische cake, brownie of koekjes maken.

#4 Long island ice tea

Dit is de meest alcoholische cocktail op onze lijst. De Long island ice tea combineert vier verschillende soorten alcohol, dus wees voorzichtig met deze. Deze cocktail komt oorspronkelijk van Long island, hints de naam. De cocktail is ontstaan naar aanleiding van een wedstrijd om een nieuwe cocktail te maken met triple sec. Het is een erg makkelijke cocktail om te maken. Je hoeft alleen maar alle ingrediënten in één glas te mengen en klaar is kees.

Omdat de cocktail Long island ice tea heet, denken veel mensen dat de cocktail met ice tea is gemaakt. Maar dit is niet het geval, het is eigenlijk gemaakt met cola. Meng de rum, wodka, tequila, gin en limoensap door elkaar. Giet het in een glas met veel ijs en top het af met wat cola. Dan is je Long Island ice tea klaar om te gaan.

Ingrediënten:

 • Rum
 • Wodka
 • Tequila
 • Gin
 • Limoensap
 • Cola

Extra tip: Alles wat je op de grill kunt bereiden gaat goed samen met een Long Island ice tea. Dus zet de grill aan en geniet van je cocktail.

#5 Kir Royale

Dit is wat je noemt een wijncocktail. Hij werd voor het eerst populair in Franse cafés in het midden van de 19e eeuw. Er zijn veel manieren om je rode of witte wijn op smaak te brengen. Maar wij kozen deze voor de lijst omdat dit een van de weinige cocktails is waarbij je crème de cassis kunt gebruiken. Crème de cassis is een zwartebessenlikeur die fungeert als zoetstof voor donker fruit.

Cocktails - Barcelona-home

U kunt uw eigen witte wijn kiezen om mee te mixen, maar een droge wijn is het beste, een Chablis bijvoorbeeld. De Kir is een cocktail met twee ingrediënten, dus het is heel gemakkelijk. Je kunt de cocktail chiquer maken door champagne toe te voegen in plaats van witte wijn. Als je dit doet maak je de Kir Royale. De chiquere grotere broer van de Kir.

Ingrediënten:

 • Crème de cassis
 • Witte wijn (droog)

Extra tip: Garneer het met wat braambessen om het visueel mooier te maken.

#6 Sangria

We kunnen deze lijst niet afmaken zonder het over de beroemdste Spaanse cocktail te hebben: Sangria. Je kunt veel variaties van Sangria maken, maar de basis blijft altijd hetzelfde. de twee ingrediënten die elke Sangria nodig heeft zijn wijn en fruit. Normaal gesproken rode wijn, maar je kunt ook witte wijn of champagne gebruiken. We gaan het hier alleen hebben over de originele Sangria.

cocktails - Barcelona-home

Je begint met het inschenken van wat Garnacha of Pinot noir, want deze rode wijnen zijn een beetje fruitig. Voeg wat vers fruit toe, sinaasappels en citroenen zijn een must. Naast deze twee kun je elk fruit kiezen dat je in de buurt hebt liggen of wat je lekker vindt. Dan moet je nog wat brandewijn toevoegen want dit maakt het echt een cocktail. Daarna kun je nog wat suiker toevoegen om je Sangria af te maken. Sangria is leuk voor feestjes omdat je er veel tegelijk kunt maken. Wil je het een beetje chiquer maken, voeg dan wat champagne toe.

Ingrediënten:

 • Rode wijn
 • Fresh fruit (oranges and lemons)
 • Brandewijn
 • Suiker

Extra tip: Maak wat pasta voor bij je Sangria. Vooral pasta met een romige saus past goed bij deze cocktail.

#7 Margarita

Margarita’s zijn een van de oudste cocktails die er zijn. Er doen veel verhalen de ronde over de oorsprong, maar de populairste is dat hij voor het eerst in Mexico werd geserveerd. Het beste is dat je maar drie ingrediënten nodig hebt om een lekkere margarita te maken. Er zijn ook talloze variaties op de margarita. Je kunt elke dag van de week een andere margarita maken.

Begin met wat verse limoen rond de rand van je glas te doen. Doop vervolgens de rand van het glas in wat zout, alleen als je dat lekker vindt natuurlijk. Vul het glas met veel ijs. Pers anderhalve verse citroen uit in het glas, voeg drie ons sinaasappellikeur toe en top het af met 6 ons tequila. Even zwenken en klaar is je margarita. Je kunt ook een bevroren margarita maken door alle ingrediënten in de blender te gooien.

Ingrediënten:

 • Verse citroen
 • Tequila
 • Cointreau / Triple sec

Extra tip: combineer je margarita’s met een paar heerlijke fajita’s.

Dit is het einde van onze lijst, als u een aantal heerlijke cocktails mist, voel je vrij om ze in de comments te zetten. We hebben ook typische SPAANSE KEUKEN die je thuis kunt koken. En als je geen zin hebt om te koken of cocktails te maken hebben we daar ook nog wat tips voor.

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven