Home / Over Barcelona / Lloret de Mar food experience

Lloret de Mar food experience

Lloret de Mar food experience

Laten we de culinaire ervaring van Lloret de Mar ontdekken. De Catalaanse keuken is wereldberoemd, dankzij haar heerlijke gerechten en LLORET DE MAR zou geen uitzondering zijn met zee producten gerechten zoals zee-egels, navas, garnalen, inktvis, kabeljauw, inktvis, monniksvis en brasem. De beste manier om van deze lekkernijen te genieten is ongetwijfeld via een van de typische bodega’s van Lloret de Mar.

In het centrum van Lloret de Mar vindt u duizenden winkels en fastfoodrestaurants. Als u echter op zoek bent naar een speciale plek om te genieten van de echte smaak van het lokale leven, raden wij u aan om een van hun bodega’s te proberen.

In deze bodega’s zult u het gevoel hebben dat u terug in de tijd bent gereisd; gezellige houten interieurs, flessen wijn en cava gebruikt als decoratie; evenals uitstekend geprijsde lunchmenu’s, die bestaan uit drie gerechten en kosten tussen 8-10 €.

Progetto senza titolo (2)

Typische bodega’s in Lloret de Mar bieden een ruime keuze aan tapas, broodjes, delicatessen, bier, wijn, en traditionele Catalaanse cava. In veel bodega’s krijgt u voor ieder drankje dat u bestelt, een gratis tapasservice!  Je kunt zelfs kiezen welke tapas je wilt, dus het is een geweldige deal, toch? De beste bodega’s hebben daar seizoensgebonden producten tegenover gezet, voor al diegenen die iets mee naar huis willen nemen.

Een van de beroemdste en meest typische wijnhuizen van de streek is Sa Xarxa. Het ligt midden in het centrum en weg van al het toeristische verkeer. Het heeft een uitgebreide kaart met tapas en een kaart met ambachtelijke Spaanse en internationale bieren ! Het is een ideale plek om een voetbalwedstrijd te kijken met een super vriendelijke sfeer.

Food events

In Lloret de Mar zijn er twee evenementen die te maken hebben met de Catalaanse keuken. Het eerste is Nouvelle Cuisine en het duurt de hele maand mei. Dit evenement wordt gesponsord door de Verenigingen van bars, restaurants en hotels en het VVV kantoor van Lloret de Mar. Met de medewerking van de beste restaurants en hotels van de stad.

Het andere evenement is La Cuina del Peix de l’Art dagen alles over zeevruchten. Deze duurt de hele maand oktober!

Lloret de Mar is in feite een stad die nauw verbonden is met de zee en de visserij. Deze historische band heeft een belangrijke stempel gedrukt op de plaatselijke keuken, die in vis en zeevruchten de fundamentele basis heeft van veel van haar beroemdste gerechten.

Tijdens de Gastronomische Dagen van La Cuina del Peix de l’Art , brengen een tiental restaurants in Lloret de Mar hulde aan de traditionele visvangst van “la tirada de l’art” en bieden een menu aan op basis van de meest typische gerechten van de stad.

Lloret de Mar food experience - Barcelona Home

Het is gebruikelijk dat mensen Lloret de Mar bezoeken tijdens hun verblijf in BARCELONA. Dus waar u ook verblijft in Barcelona, hou er rekening mee dat Lloret de Mar niet ver weg is. Prachtig strand, lekker eten en drinken!

Waar kan je het best gaan eten?

# 1 Cantarradas

Cantarradas is een typisch restaurant met een mediterrane keuken tegen zeer betaalbare prijzen, waar u met genoegen de verse zeevruchten van de dag zult komen proeven. Dit restaurant biedt altijd verse producten in overeenstemming met de lokale visserijtradities. Wacht niet langer om deze verbazingwekkende gerechten te proberen en neem deel aan de culinaire ervaring van Lloret de Mar.

Lloret de Mar food experience - Barcelona Home

Openingsuren: Maandag tot zondag (13:00u. tot 16:00u. en van 21:00u. tot 23:30u.)
Adres: Plaça Espanya, 7, 17310 Lloret de Mar



# 2 Àtics

Het andere restaurant dat u moet ontdekken om deze eetervaring ten volle te beleven is Àtics. Met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding is dit restaurant een streling voor het oog en voor de smaakpapillen. De moderne en traditionele keuken laten u namelijk genieten van de lokale traditionele gerechten.

Lloret de Mar food experience - Barcelona Home

Openingsuren: Maandag tot zondag (13:00u. tot 16:00u. en van 20:00u. tot 23:00u.)
Adres: Carrer Josep Tarradellas, i Joan, 1, 17310 Lloret de Mar

#3 Restaurant Can Bolet

Het restaurant Can Bolet biedt tapas van hoge kwaliteit. De producten zijn altijd vers, het kader is ook ongelooflijk. Bovendien zijn de eigenaars zeer hartelijk en vriendelijk. Met familie of vrienden, dit restaurant is de ideale plek voor een gastronomisch uitje in Lloret de Mar.

 

Lloret de Mar food experience - Barcelona Home

Openingsuren: Maandag tot donderdag (13:00u. tot 16:00u. ) en van Vrijdag tot zaterdag (13:00u. tot 16:00u. en van 20:00u. tot 00:00u.)
Adres: Carrer de Sant Mateu, 6-8, 17310 Lloret de Mar

Toegankelijkheid:

  • Bus: Lloret de Mar heeft een busterminal met verbindingen naar Barcelona, Girona en grote Europese steden via regionale lijnen en privé-terminals die buitenlandse busreizen verzorgen.

  • Auto: Er zijn drie routes beschikbaar om Lloret de Mar te bereiken. Als u vanuit het zuiden komt, kunt u de kustweg C – 32 nemen die Lloret met Blanes verbindt en vervolgens de N-II en G-682 nemen. Voor het noorden, vanuit Frankrijk moet u de AP7 afslag 9 nemen waar Lloret de Mar op staat en dan de C-63 nemen en als u vanuit het noorden reist kunt u de GI-682 weg nemen tussen Lloret de Mar en Tossa.

  • Trein: U kunt een middellangeafstandstrein nemen vanaf de Passeig de Gracia naar Girona en vanaf daar een bus nemen naar Lloret de Mar. De totale reis duurt ongeveer 2 uur.

 

 

Bent u van plan om naar Lloret de Mar te gaan en bent u op zoek naar een verblijfplaats? Kijk dan eens naar de beschikbare appartementen op onze website! Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven