Home / Over Barcelona / Kunst in Barcelona

Kunst in Barcelona

Kunst in Barcelona

Wil je kunst ontdekken in Barcelona? Antoni Gaudi is waarschijnlijk de bekendste kunstenaar uit Barcelona, met de vele architectonische pareltjes die hij in en rond Barcelona heeft geplaatst. Denk aan de Sagrada Familia, Casa Batlló, Casa Mila of zelfs het Palau Gaudi. Barcelona is een bijzondere stad die zowel veel kunstenaars als bezoekers inspireert. We nemen graag een kijkje bij een aantal inspirerende kunstenaars in Barcelona. Ook zijn er een aantal gallerijen en culturele centra opgenomen in het artikel, zodat u zelf een kijkje kunt nemen naar wat kunst in Barcelona inhoudt. Veel kunstenaars uit de jaren 1800 en 1900 hebben veel uitzonderlijk werk achtergelaten en zijn nu beschikbaar voor het publiek om een kijkje te nemen.

Art in Barcelona - Barcelona Home

Joan Miró

Joan Miró is een andere kunstenaar die wordt beschouwd als een deel van de geschiedenis van Barcelona. Hij werd geboren in de late jaren 1800 en woonde in BARRI GOTIC tijdens zijn jeugd. Miró is een kunstenaar die bekend staat om zijn surrealistische kunstwerken in schilderkunst, keramiek, beeldhouwwerken en tekeningen. In het surrealisme gaat het om het uitdrukken van de onderbewuste geest.

In het begin van zijn carrière werden zijn kunstwerken niet gewaardeerd en vaak belachelijk gemaakt. Daarom verhuisde hij naar Parijs om zich bij andere kunstenaars te voegen, maar hij bleef zijn zomers in Catalonië doorbrengen. Later kreeg zijn werk meer aandacht en kon Miró zijn werk vaak in galeries laten zien. De kunstenaar heeft nu zijn eigen stichting in het Montjuïc Park. Ze hebben vaak speciale tentoonstellingen, zodat je verschillende schilderijen te zien krijgt als je meerdere keren wilt gaan.

Telefoonnummer : +34 934 43 94 70
Adres : Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona

Alvaro Soler

Je hebt zijn stem waarschijnlijk wel eens op de radio gehoord, maar velen weten niet dat Alvaro Soler in Barcelona is geboren. Alvaro Soler is van Duits-Spaanse afkomst en heeft zijn leven over de hele wereld doorgebracht. Hij wilde al vroeg piano leren spelen en begon met zijn lessen toen hij naar Japan was verhuisd. Hij begon zijn muzikale carrière in een band genaamd Urban Lights, waar hij 4 jaar in zat. Ze speelden vooral een mix van Britse pop, indiepop en elektronische muziek en wonnen een muziekwedstrijd aan de universiteit. Soler besloot in 2014 voor zijn eigen solocarrière te gaan en verhuisde naar Duitsland om dit na te streven.

Zijn doorbraak kwam met de single die hij in 2015 uitbracht genaamd El Mismo Sol, en het was zeker geen one hit wonder. In 2016 bracht hij Sofia uit, en later werkte hij ook samen met andere artiesten zoals Morat, met wie hij het nummer Yo Contigo Tu Conmigo schreef dat werd gebruikt in de film Despicable Me 3. Zijn meest recente succes was La Cintura, een single van zijn tweede album.

Art in Barcelona - Barcelona Home

Nogueras Blanchard

Nogueras Blanchard is een galerie in Hospitalet die veel opkomend en jong talent uit Barcelona laat zien. Het soort kunstwerken dat ze tentoonstellen varieert van poëzie tot beeldhouwwerken, van schilderijen tot installaties. Om al deze soorten werk tentoon te stellen, heb je een innovatieve curator nodig en daarom zoeken ze vaak curatoren die op zoek gaan naar nieuw talent.

In hetzelfde gebouw vind je ook Ana Mas Projects en in zekere zin lijken ze op de Nogueras Blanchard galerie. Ook zij willen aspirant-kunstenaars de middelen geven om zich te ontwikkelen. Bij Ana Mas Projects ligt de nadruk op het vinden van de stijl van ieder individu. Deze stijlen kunnen variëren over alle verschillende soorten kunstwerken, dus bieden zij de mogelijkheid om vele soorten kunst in Barcelona te laten zien. Het is echt een coole plek en we raden een bezoek zeker aan!

Openingsuren : Van maandag tot frijdag van 11:00u. tot 15:00u.
Adres : Carrer Isaac Peral, 708902 L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona

Antoni Tápies

In 1984 richtte Tápies dit gebouw in als een plaats gewijd aan de studie van hedendaagse kunst. De plek zelf is een vroeg en typisch voorbeeld van het modernisme omdat het zichtbare baksteen en ijzer combineert. Sinds zijn dood in 2012 is het veranderd in een stichting voor de man zelf. De stichting doet dienst als cultureel centrum in Barcelona waar tentoonstellingen, symposia, lezingen en films worden gehouden.

Antoni Tápies, geboren in 1923, begon zijn vele artistieke verleidingen tijdens het herstel van een ziekte aan zijn longen. In de jaren ’40 was hij er al in geslaagd zijn werk in een expositie te krijgen. Maar de manier waarop hij zich in zijn kunstwerken uitdrukte, veranderde sterk in de loop der jaren. Hij begon technische procedures en iconografische elementen in zijn werk te gebruiken. Tápies is een gediversifieerd en productief kunstenaar. Later kreeg hij exposities in New York, Parijs, Londen en nog veel meer locaties over de hele wereld.

Art in Barcelona - Barcelona Home

Josep Puig i Cadafalch

Puig i Cadafalch, geboren in Barcelona, was een van de belangrijkste architecten die hebben bijgedragen tot de ontwikkeling van het modernistische beeld van Barcelona. Gedurende zijn hele carrière was hij naast architect ook archeoloog, politicus, kenner van de Romaanse kunst en directeur van het Instituut voor Catalaanse Studies.

De meeste van Josep Puig’s werken zijn te vinden in Barcelona. Tot de bekendste behoren het Casa Amatller, pal naast het , het Casa de las Punxes op Avinguna Diagonal, of het Palau Macaya pal naast het metrostation Verdaguer. Als u zich afvraagt hoe de industriële werken van de architect eruit zien, ga dan zeker even langs bij het cultureel centrum Caixa Forum. Eenmaal daar ben je slechts een paar honderd meter verwijderd van de Plaza de España, een ander werk van Josep, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929.

Art in Barcelona - Barcelona Home

Bent u van plan een reis naar Barcelona te maken en bent u op zoek naar een verblijfplaats? Neem dan eens een kijkje bij een aantal van de beschikbare appartementen op onze website! Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven