Home / Over Barcelona / Geweldige Bibliotheken in Barcelona
Geweldige Bibliotheken in Barcelona! barcelona-home

Geweldige Bibliotheken in Barcelona

Geweldige Bibliotheken in Barcelona!

De inwoners van Barcelona zijn verslaafd aan boeken en lezen, dat is geen geheim. U zult dan ook snel merken dat er in Barcelona overal in de stad een enorme hoeveelheid boekwinkels en bibliotheken te vinden is. Met andere woorden, waar u ook verblijft, u vindt vast wel een bibliotheek, een boekhandel, een antiquariaat, een tweedehandsboekhandel, een koffiehuis met een stapel boekenplanken of zelfs gewoon een boekenkiosk ergens op straat of bij het metrostation.

De Openbare Bibliotheek

Daarom omvat het enorme systeem van openbare bibliotheken van Barcelona meer dan 30 bibliotheken in de hele stad en nog meer in de omliggende wijken. Dat wil zeggen dat elke wijk een hoofdbibliotheek en een aantal kleinere bibliotheken heeft. De toegang tot de bibliotheken is gratis. Het enige wat u moet doen is een bibliotheekkaart aanvragen, die u online kunt bestellen, of gewoon in een van de bibliotheken kunt vragen. Dan zullen ze het voor u in een paar minuten. Met uw bibliotheekkaart, die geldig is in alle bibliotheken, kunt u gebruik maken van de gratis wifi-dienst. Bovendien hebben alle bibliotheken comfortabele studiezones met bureaus en computers voor uw behoeften.

Dus, als u een rustige en stille ruimte nodig heeft om te werken of te studeren, of gewoon wilt chillen en een interessant boek wilt lezen, dan is een van de bibliotheken een perfecte keuze voor u. Meestal is er een koffiehuis of een kleine bistro in het gebouw van de bibliotheek of in de nabije omgeving, zodat u er langer kunt blijven dan een paar uur. Omdat Barcelona een universiteitsstad is, zijn de bibliotheken nooit leeg, maar niet alleen de studenten maken gebruik van hun diensten. De meeste openbare bibliotheken zijn geopend tussen 10:00-14:00 en 16:00-20:30 tijdens de werkweek en op zaterdag in de ochtend.

Wij hebben voor u de belangrijkste en meest geliefde bibliotheken in alle wijken van Barcelona op een rijtje gezet.

Bekijk de lijst en kies de beste voor jou!

Ciutat Vella bibliotheken

 • Francesca Bonnemaison – Carrer Sant Pere més Baix, 7, Metro Urquinaona (L1) (L4)
 • Sant Pau-Santa Creu – Carrer del Carme, 47 / Hospital, 56, Metro Liceu (L3)
 • Gótic – La Rambla, 30-32, Metro Liceu (L3)
 • Barceloneta – Carrer Comte de Santa Clara, 8-10, Metro Barceloneta (L4)

Sant Martí bibliotheken

 • Xavier Benguerel – Avinguda del Bogatell, 17, Metro Bogatell ,Ciutadella (L4), Marina (L1)
 • Camp de l’Arpa – Caterina Albert – Carrer Indústria, 295 , Metro Camp de l’Arpa (L5)
 • Poblenou-Manuel Arranz – Carrer Joncar, 35, Metro Poblenou (L4)

Eixample bibliotheken

 • Sant Antoni – Joan Oliver, Carrer del Comte Borrell, 44-46, Metro Sant Antoni (L2)
 • Joan Miró – Carrer Vilamarí, 61 (Parc de Joan Miró), Plaza Espanya (L1)
 • Fort Pienc – Plaça del Fort Pienc, 4-5, Metro Arc de Triomf (L1)

Grácia bibliotheken

 • Vila de Gràcia – Carrer del Torrent de l’Olla, 104, Metro Fontana (L3)
 • Gràcia Jaume Fuster – Plaça Lesseps, 20-22, Metro Lesseps (L3)
 • Vallcarca – Passeig Vall d’Hebron, 65-69, Metro Penitents (L3), Vall d’Hebron (L3,  L5)

Sants & Montjuïc bibliotheken

 • Francesc Candel – Carrer d’Amnistia Internacional, 10, Metro Sant Eulália (L1)
 • Poble Sec-Francesc Boix – Carrer Blai, 34, Metro Poble Sec (L3)
 • Vapor Vell – Passatge Vapor Vell, s/n, Metro Plaza de Sants  (L5), (L1)

Les Corts bibliotheken

 • Miquel Llongueras – Travessera de Les Corts, 58, metro Collbanc (L5), Les Corts (L3)

 

Onze favoriet in Barcelona moet wel de bibliotheek Arus zijn, die in 1895 werd opgericht door Rossend Arús! Ze bieden zelfs een rondleiding van een uur aan, perfect voor geschiedenis- en boekenliefhebbers.

 

De Sant Jordi dag

books and roses saint george day

Heb je al gehoord van Sant Jordi, de bekendste heilige en held van de Catalanen? De dag van Sant Jordi – 23 april in het Engels Saint George genoemd – moet wel de favoriete dag van het jaar zijn van alle boekenliefhebbers in Barcelona. Het is zelfs het Catalaanse romantische feest dat bijna gelijk staat aan Valentijnsdag. Vroeger noemden ze het ook wel de dag van de rozen en de boeken. Het is een geweldige traditie dat alle heren een rode roos geven aan hun geliefden en een boek cadeau krijgen van de vrouwen. Wat kun je nog meer wensen? Op deze dagen rond het festival zijn meer boekenstalletjes en boekenmarkten dan gewoonlijk, dus op die dagen zijn boeken overal waar je komt. Maar het is ook een goede gelegenheid om op de dag van dit festival een dagje naar Barcelona te gaan met je vriendin, vriendje of je boekenverslaafde vrienden.

Op zoek naar een appartement in Barcelona? Bekijk onze SPECIALE AANBIEDINGEN OP APPARTEMENTEN over de hele stad met BARCELONA HOME!

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven