Home / Over Barcelona / Girona stad in Costa Brava regio
Girona stad in Costa Brava regio barcelona-home

Girona stad in Costa Brava regio

Girona stad in Costa Brava regio

Waarom Girona?

Als je denkt aan mooie stranden in Barcelona, denk je het eerst aan BARCELONETA en NOVA ICARIA BEACH. Maar als je meer tijd hebt in Barcelona en je wilt even weg uit de drukte van de stad, dan moet je zeker naar Costa Brava, een van de mooiste kuststreken ter wereld. Hoewel, Costa Brava is veel meer dan zijn prachtige stranden.

Er zijn verschillende plaatsen die rijk zijn aan geschiedenis en de cultuur van het gebied. Girona is een stad in de agglomeratie van de beroemde Costa Brava. Deze Spaanse gemeente is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio Gironés. De stad ligt slechts 100 km ten noorden van Barcelona, op 40 minuten met de trein. Het is een van de grootste Catalaanse steden met bijna 100.000 inwoners die leven op een oppervlakte van 39,14 km2.

Een beetje geschiedenis van Girona

GIRONA werd oorspronkelijk Gerunda genoemd door zijn eerste bewoners, de Iberiërs, en later ook door de Romeinen. Het is gelegen in de samenvloeiing van drie grote rivieren (de Onyar, de Guell en de Ter Galligants). Bovendien ligt de streek 70 meter boven de zeespiegel en dicht bij zowel de Middellandse Zee als de bergen van de Pyreneeën. Deze strategische ligging trok indertijd veel mensen aan. In de jaren 1900 maakte de stad een artistieke bloeiperiode door die haar de reputatie opleverde van tweede culturele hoofdstad van Catalonië (na Barcelona). In de jaren 1950, na de traumatische periode van de Spaanse Burgeroorlog, begon de stad aan een langzaam economisch herstel en kwamen er grote aantallen immigranten uit het zuiden van Spanje.

Girona city in Costa Brava region - Barcelona Home

Wat te zien in Girona

Girona is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Daarom is de stad een populaire plek voor een dagtrip voor bezoekers die in een ACCOMMODATIE IN BARCELONA verblijven. Het is een stad rijk aan geschiedenis en cultuur en een geweldige plek om te verkennen.

# 1 De Kathedraal

De kathedraal, die ooit door de Moren als moskee werd gebruikt, werd na hun verdrijving volledig herbouwd. Het huidige gebouw is een prachtig voorbeeld van de Catalaanse gotische architectuur. Een andere beroemde bezienswaardigheid zijn de Oude Vestingwerken, waarvan de muren werden gebouwd door de Romeinen in de 1e eeuw voor Christus en hebben Girona door de jaren heen beschermd tegen indringers. Daarnaast vindt u de kerk van Sant Feliu. De 18de-eeuwse gevelstijl maakt het één van de meest emblematische gebouwen van de stad. Een andere mooie kerk om te bezoeken is de Sant Pere de Galligants, een zeer populaire attractie.

 

Girona city in Costa Brava region - Barcelona Home

Openingstijden: Zaterdag (10:00 – 18:00) Zondag (12:00 – 18:00)
Adres : Plaça de la Catedral, s/n, 17004 Girona

# 2 Joods Erfgoed Museum

Het Onafhankelijkheidsplein, genoemd naar de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog tegen Napoleon, is een van de bekendste pleinen van Girona. Op slechts een paar minuten afstand vindt u de Cases de l’Onyar, oftewel de Huizen van de Onyar. Deze groep huizen werd vele jaren geleden gebouwd en is een prachtig voorbeeld van mediterrane architectuur. Het beroemdste MUSEUM van de stad is het Joods Erfgoed Museum. Het belicht de geschiedenis van de Joodse gemeenschap, vooral in Catalonië.

Girona city in Costa Brava region - Barcelona Home

Openingstijden : Maandag – Zaterdag (10:00 – 18:00) Zondag (10:00 – 14:00)
Adres : Carrer de la Força, 8, 17004 Girona

Waar kunt u eten?

Terwijl u door de stad wandelt en de bezienswaardigheden bekijkt, kunt u even stoppen en genieten van de omgeving en het landschap. U kunt ook heerlijke gerechten proeven in de beste restaurants tegen een redelijke prijs.

# 1 Fenix Restaurant en Tapas Bar

Fenix Restaurant en Tapas Bar is beroemd om zijn Spaanse en mediterrane keukens. Uitgaan voor TAPAS op deze plaats kan garanderen lekker eten en een uitstekende service ervaring.

Girona city in Costa Brava region - Barcelona Home

Openingstijden : Maandag – Zaterdag  (8:00 – 17:00) Zondag (12:00 – 17:00)
Adres : Travessia de la Creu, 5, 17002 Girona

# 2 La Bombonera

Als u een zoetekauw ontwikkelt, is La Bombonera een goede keuze. U kunt ook genieten van het uitzicht op de prachtige huisjes aan de oever van de Onyar rivier terwijl u heerlijke ICE CREAM eet. Ze bieden ook vegetarische, veganistische en glutenvrije opties, zodat iedereen kan genieten van de uniek smakende desserts.

Girona city in Costa Brava region - Barcelona Home

Openingstijden: Maandag – Donderdag (14:00 – 23:00) Vrijdag (14:00 – 00:00) Zaterdag (12:00pm-12:00am) Zondag (12:00 – 23:00)

Adres : Plaça de la Independència, 17, 17001 Girona

# 3 La Vedette

Het restaurant La Vedette heeft een hoge standaard en trekt veel publiek dat een GOURMET-ervaring wil, maar tegen een betaalbare prijs. Ze serveren een verscheidenheid aan Franse maaltijden die variëren van crêpes tot fondues.

Girona city in Costa Brava region - Barcelona Home

Openingstijden: Maandag – Woensdag (7:30 – 23:30) Vrijdag (14:00 – 00:00) Zaterdag (12:00 – 00:00) Zondag (12:00 – 23:00)
Adres : Carrer de la Barca, 17, 17004 Girona

# 4 Restaurant Occi

Restaurant Occi is ook een betaalbare en zeer aan te bevelen optie. Voor een gezellig etentje met uw geliefden is dit restaurant een goede keuze.

Girona city in Costa Brava region - Barcelona Home


Openingstijden : Maandag – Zaterdag (13:00 – 15:30 / 20:30 – 23:15)
Adres : Carrer dels Mercaders, 3, 17004 Girona


Hoe er te komen

Trein: Girona heeft een goede verbinding vanaf het station Barcelona-Sants.

Waar te verblijven in Girona

De stad Girona ligt op slechts een klein eindje rijden van Barcelona en is een heerlijke plek om weg te komen van de drukte van de Catalaanse hoofdstad. Ontspan op een plaza met een kop koffie en een goed boek of maak een wandeling rond de beroemde kathedraal en historische gebouwen in de buurt.

Voor de perfecte accommodatie, boek een van onze fantastische APPARTEMENTEN IN GIRONA.

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven