Home / Over Barcelona / Tips voor expats die naar Barcelona verhuizen
Tips voor expats die naar Barcelona verhuizen barcelona-home

Tips voor expats die naar Barcelona verhuizen

Tips voor expats die naar Barcelona verhuizen

Barcelona is een aantrekkelijk vooruitzicht voor iedereen die op zoek is naar een beetje meer zon in een van de meest levendige en karaktervolle steden op aarde. De stad zit vol met betoverende architectuur en ultra-chique mensen. We raden je echter aan om te arriveren met een idee van hoe je door het Catalaanse leven moet navigeren. Als u op zoek bent om te verhuizen op een meer permanente basis. Hier is een lijst met tips om je wegwijs te maken in Barcelona.

Accommodatie

Als je in een opwelling bent opgestapt en vertrokken, dan zul je eerst in een hostel moeten verblijven voordat je een degelijk appartement vindt. Er zijn genoeg goedkope hostels in het centrum van de stad, naast de vele ‘party hostels’ die altijd leuk zijn. Het is het beste om de wijken en buurten goed te kennen voordat je je stort op het vergelijken van huurprijzen en lokaliteiten. Het is ten zeerste aan te raden om pas te boeken als u het appartement persoonlijk heeft kunnen bezichtigen.

Het is belangrijk om goed na te denken over waar u in de buurt wilt wonen. Een metro– of bushalte, misschien zelfs een groter treinstation? Dit zijn allemaal goede locaties voor iemand die zich graag gemakkelijk verplaatst. Misschien wil je wel in de buurt wonen van de meer rumoerige buurten waar je kunt feesten tot het ochtendgloren. Misschien wilt u in plaats daarvan kiezen voor een meer ontspannen levenstempo. Wonen aan een lommerrijke boulevard, met een balkon dat uitkijkt op mooie huizen en rustige wegen. Doe uw onderzoek, zodat welke accommodatie u ook boekt, ze voldoet aan uw behoeften, neigingen en wensen.

Expats Moving - Barcelona-home

Financiën

Als u voor langere tijd naar een nieuw land verhuist, moet u meestal een bankrekening openen in het land waar u naartoe gaat. Dit kan vervelend zijn, vooral als je de taal niet machtig bent en weinig documentatie hebt – zoals een huisadres, een scheidsrechter, of zelfs een werkgever – om aan de bank te verstrekken. Hoewel het geen slecht idee is om een rekening te openen bij een dergelijke bank, zijn mobiele banken de beste manier om je tijd in het buitenland te financieren: ze hebben vaak geen opnamekosten voor overzeese gebieden en werken ook als je toevallig van Barcelona naar Frankrijk of Portugal vertrekt.

Naast de normale bankzaken kun je ook kijken naar BONSAI FINANCE, die flexibele, op maat gemaakte leningen online en supersnel aanbieden, zodat je in het buitenland nooit in een lastig parket komt te zitten zonder geld om de huur van een maand te betalen. Online en mobiele diensten zoals deze zullen je echt helpen om je uitgaven in de gaten te houden en je te helpen bij de boekhouding, zodat je verblijf in Barcelona stressvrij is als het gaat om je economische situatie.

Expats Moving - Barcelona-home

Taal

Het is een teken van respect, zelfs als je slechts een toerist in Barcelona bent, om wat basis Spaans onder de knie te krijgen. Al leer je alleen de beleefdheden, begroetingen en dingen waar je regelmatig om zult vragen in cafés, bars en restaurants. Als je voor een langere periode in Barcelona verblijft, zul je merken dat je meer Spaans leert. Veel nieuwe expats kiezen ervoor om avondlessen te nemen of naar taalcafés te gaan. Hier kunt u zich enkele uren per week concentreren op het verbeteren van uw Spaans.

Omdat Barcelona de hoofdstad van de Catalaanse regio is, is er ook een specifiek dialect voor dit gebied. We raden je aan om er een paar te leren als je een permanent leven in Barcelona gaat opbouwen. Dit zal je reizen in de Catalaanse regio aangenaam maken, met de lokale bevolking die je gegarandeerd waardering zal tonen voor het leren van hun taal en ook de Spaanse taal.

Manier van leven

Barcelona is een van de belangrijkste toeristische steden van Europa en is de laatste tijd het toneel geweest van protesten tegen de Catalaanse onafhankelijkheid en een zekere vijandigheid ten opzichte van de toeristen, die in de zomer vaak meer komen dan de autochtone bevolking. Lees meer over de oorzaak van de Catalaanse onafhankelijkheid, zodat u in staat bent om gevoelig te zijn voor deze kwestie tijdens ontmoetingen en gesprekken met de lokale bevolking. Wees je ervan bewust dat Barcelona een stad is die trots is op haar erfgoed en identiteit, en dat je je moet aanpassen aan hun manier van leven om erbij te horen.

Zoals veel steden op het continent, heeft Barcelona een speciale cafécultuur die zo verleidelijk is voor mensen uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten – lange gesprekken in de schaduw met een espresso in de hand. Of zwoele avonden op LAS RAMBLAS met een koel Spaans biertje in de hand, en een eindeloze lopende band tapas die naar je tafel komen. Zorg ervoor dat u zich overal op stort zodra u in de stad aankomt. Het zal de beste manier zijn om vrienden te maken en te genieten.

Expats Moving - Barcelona-home

Werkgelegenheid

De meeste mensen die voor langere tijd naar een nieuwe stad verhuizen, hebben een baan die zo’n verhuizing dicteert of mogelijk maakt: misschien bij een internationale bank of een Europees kantorencomplex. Het kan echter ook zijn dat je verhuist met een werkloze partner of vriend die op zoek is naar een baan zodra hij of zij in Barcelona aankomt, of dat je er zelf een nodig hebt.

Er zijn letterlijk duizenden banen te vinden in de toeristische sector, vooral wanneer de zomer lang aanhoudt. Dit kan een goede startbaan zijn voor iedereen die zonder baan naar Barcelona verhuist. Dan zijn er nog banen die een vloeiend Engels spreken op prijs stellen en als zodanig zullen adverteren. Bovendien zijn er overal op het continent banen voor bijles of onderwijs in het Engels en altijd een veilige optie. Doe overal navraag en kijk online en je zult niet lang werkloos zijn. Ben je op zoek naar meer advies over het solliciteren naar een baan in Barcelona? Lees dan onze blog “Hoe vind ik een baan in Barcelona”.

Barcelona heeft zo veel te bieden voor iedereen die erheen verhuist, van wilde feesten tot verfijnde eetervaringen. Onthoud deze tips voor je verhuizing, zodat je meteen van start kunt gaan. Het is het beste om de cultuur op te snuiven zodra je neerstrijkt in Barcelona.

Bent u van plan een reis naar Barcelona te maken en bent u op zoek naar een verblijfplaats? Kijk dan eens naar de beschikbare appartementen op onze website! Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven