Home / Over Barcelona / Buurten / Eixample
Casa Mila

Eixample

Voor dezen op zoek naar een uniek gebied in Barcelona om te wonen hebben wij de perfecte plek gevonden: kom naar Eixample, het aanvullende district. Het was gepland door Ildefonso Cerda in het begin van de 20e eeuw.

Het is vooral te herkennen aan de ruime steegjes en vierkante woonblokken; een tamelijk ongebruikelijke structuur in Europa tot nu toe. Alle straten staan haaks op elkaar, met een aantal prachtige modernistische gebouwen. Door de structuur ziet er er goed geordend uit.

Vind nu uw accommodatie!

Het district is onderverdeeld in 6 gedeeltes: Dreta de l’Eixample, Antiguea Esquerra de l’Eixample, Nova Esquerra de l’Eixample, Fort Pienc, Sagrada Familia en Sant Antoni. Er wordt het meest verwezen naar Esquerra (links) en Dreta (rechts) Eixample. De modernistische gebouwen aan de straat Diagonal zijn onderhouden in een goede conditie en zijn op een passende en ordelijke manier ingedeeld. Het is veel schoner en verheven dan de rest van de stad.

Ook zal u veel bezienswaardigheden in Eixample vinden, zoals aan Passeig de Gracia, Barcelona’s grote boulevard met vele uitstekende restaurants, designer boetieks en twee van Antoni Gaudí’s meesterwerken, Casa Milá, voor de nobele familie Milá en Casa Batlló. Zijn meest beroemde werk is de rooms-katholieke basiliek de Sagrada Familia, waarvan de bouw in 1882 is begonnen en nog steeds niet is voltooid. Het is de bedoeling dat het in 2026 klaar is, als Gaudí 100 jaar dood is.

Eixample

De Casa Terrades, ook wel bekend als Casa de les Punxes, is een magnifiek gebouw met duidelijke middeleeuws e el U zal vele verschille nde architectuurstijlen vinden in dit district, een andere grote onderscheidende factor van Eixample.ementen. Het Gotische kasteel is gelegen aan de straar Diagonal en de voorgevel trekt alle aandacht naar zich toe.

Als u niet kunt wachten om deze plek te verkennen, boek dan uw appartement in Eixample en beleef de tijd va n uw leven in Barcelona!


View Larger Map

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten de-stad

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven