Hjem / Musikk i Barcelona

Musikk i Barcelona

Barcelona er en by som trives til musikk, kunst, og dans til enhver musikals preferanse.  Fra jazz til hip hop og flamenco til verdens kjente DJer,  Barcelonas musikk- og dansekultur har noe for enhver. Palau de la Musica Catalana er et av  Barcelonas mest kjente landsmerker, hvor du kan få med deg konserter med musikere som  Sarah McLachlan til St. Petersburg Philharmonic. Barcelona har mange bygg for klassisk og moderne show, samt flotte danseopptreden.

Innenfor feltet symfoni og konsertmusikk, har Katalonia vært fødestedet til komponister på internasjonalt plan som Enric Granados og Isaac Albéniz, komponisten forut sin tid ved navn Robert Gerhard, eller den flinke cello spilleren Pau Casals. Interresante konserter fra ledende komponister spiller i Palau de la Música Catalana, Barcelonas moderne, klassiske musikkhall.

Et annet interresant område som promoterer potensielle musikere, er det urbane musikk programmet Músiques urbanes de Barcelona.

I det private sektor, holder Barcelona levende musikk, hvor mange av klubbene er spesialister på Jazz og annen musikk innenfor lignende sjanger. Byen er også et viktig område for internasjonale pop- og rockestjerner, og Barcelona var verten for MTVs Europe Awards i November 2002.

Alt dette musikale utvalg og variasjon, symboliseres hvert år under Festa de la Música, som tar musikk fra Barcelonas gater inn i en helt annen setting, ved å sette fokus på  en hel rekke amatør og profesjonelle musikere, både for de som bor i byen og de som bare er på besøk.

» Live Konserter og festival billetter


 

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Overnatting Barcelona


Gå til toppen