Hjem / Om Barcelona / Om Byen

Om Byen

Kultur

Katalanere er veldig stolt av sin arv og det finnes en bevegelse som jobber for  Catalonias uavhengighet fra resten av Spania, på likhet med Baskerlandet og noen andre nordlige regioner i Spania. Du kan føle stoltheten Katalanerne har for sin region hvor enn du går i Barcelona, og det er lett å se hvorfor de er så stolte. Musikk, folkedans og alle former kunst er en viktig del av kulturen i Barcelona. Fra Gaudís berømte verk som finnes over hele Barcelona til Picasso Museum til Palau de la Música Catalana. Barcelonas viktigste severdigheter indikerer hvilken kunstnerisk by Barcelona er.

Folk

Folket i Barcelona er generelt innbydende og åpne for massene av turister som besøker byen. Innbyggerne i Barcelona bor i alle deler av byen. Barcelona er avhengig av turisme som en viktig handelkilde, og har derfor tilpasset seg til å imøtekomme etterspørselen på mange måter.

Jobb

Avhengig av hva du ser etter, er det mulig å finne jobb i Barcelona. Hvor lett du kan finne arbeid avhenger også av din rettslige status.

Priser

Barcelona er en by med moderate priser. Avhengig av livsstilen du ønsker å leve mens du er i Barcelona, er det mulig å leve på forskjellige budsjetter. Får å bo i Barcelona kan du forvente å betale alt fra € 300 – 600 per person for en leilighet. Det er viktig å finne ut av budsjettet før du kommer til byen, slik at du er i stand til å fullt ut nyte din tid her og leve slik du ønsker. Utelivet i Barcelona koster det samme som de fleste andre, større byer.

Mat

Barcelona er kjent for å ha noe av den beste maten i SpaniaBarcelona har et stort utvalg av etniske restauranter (noen er mer autentiske enn andre), i tillegg til mange typiske Katalanske og Spanske restauranter og tapasbarer.

Språk

Engelsk – Hvis du ikke kan noe Spansk og planlegger en tur til Spania, kan det være lurt å gjøre  Barcelona en av byene der du bor lengst. Det er vanlig i mange byer i Spania å finne noen som snakker engelsk, men dette er ikke tilfelle i Barcelona. De fleste lokale kan basis Englsk , og mange snakker ganske flytende.

CatalanKatalansk er morsmålet til Catalunya og Barcelona deler en 50/50 splitt mellom Castellano (Spansk) og Katalansk snakkende. Språket i seg selv er en blanding av Spansk og Fransk, og skriftlig Katalansk synes å være en blanding av Spansk, Italiensk og Fransk. Mange av ordene ligner Castellano men ulik uttale.

Regjeringen

Spania er et konstitusjon monarki ledet av Kong Juan Carlos I, som kom til tronen i 1975. Han utpeker statsministeren fra partiet som har flertall i Cortes (parlamentet). 350 medlemmer velges av proporsjonal representasjon hvert fjerde år. De 14 selvstyrte regioner (hvorav Barcelona er en), velger 49 medlemmer til Senatet (Øvre del). Den selvstyrte regionen Catalonia er styrt av Generalitat i Barcelona, som er motsatt av Ajuntament (rådhuset), hvor ordføreren og byens kommune presiderer

Økonomi

Catalonia, og særlig Barcelona, har en enestående økonomisk betydning for den Spanske stat. Den utgir 25 prosent av landets industri, og leverer nesten 20 prosent av brutto til nasjonalproduktet. Ved Europeiske vilkår, har økonomien i Catalonia større omsetning enn Portugal og Irland. Utenlandske investeringer har økt de siste årene, som reflekterer tillit til Katalonia som en progressiv og dynamisk region. Barcelonas moderne økonomi ble bygd opp av to  deler: handel (både regionalt og internasjonalt) og industri, spesielt tekstiler. Begge sektorene fortsetter å være viktig sammen med høy økning i turisme, spesielt i Barcelona i de senere år.

Inngang Regulasjoner

Med et Schengen-visum, kan du ankomme ett land og reise fritt i hele Schengen-sonen. Interne grensekontroller har forsvunnet, er det finnes ikke lenger noen stopper og sjekker. Dette betyr at interne fly, bil og tog reise behandles som innenlands reiser, liknende for å reise fra en amerikansk stat til en annen. Hvis du ikke har et Schengen-visum eller statsborgerskap, kreves pass. Amerikanerne kan bo uten visum ved turist/bedrift opphold på opp til 90 dager. Denne perioden begynner når du ankommer Schengen-land: Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Island, Italia, Luxembourg, Nederland, Norge, Portugal, Spania og Sverige. Dyr: Det finnes ingen regulasjoner for dyr  i Spania, men du trenger helsesertifikater før du tar med dine egne dyr inn i landet: Regelverket varierer etter landets opprinnelse; flyselskapet som du reiser med, bør kunne gi informasjonen som kreves.

Orientering

Barcelonas vakre kystlinje går nord-øst til sør-vest, og de fleste gatene går parallelle eller vinkelrett med disse. Montjuïc og Tibidabo, de to store fjelltoppene i Barcelona, gir gode landemerker for orientering. La Rambla er et hovedpunkt  i Barcelona. La Rambla er en 1.25km (0.75mi) gate, som kjører nord-vest og i litt oppoverbakke fra Port Vell (Gamle havna) til Plaça de Catalunya. Plazaen er grensen mellom Ciutat Vella (gamlebyen) og nyere filer videre  mot innlandet. L’Eixample, byens 1800-talls svar på overbefolkning, strekker seg 1,5 km (1mi) nord, øst og vest for Plaza de Catalunya. Montjuïc begynner omtrent 700 m (763yd) sør-vest av den sør-østlige enden av La Rambla. Tibidabo, med tv-tårn og gylnen Kristus-statuen som landemerke, ligger 6 km (4mi) nord-vest for byen.

Hvordan komme seg til sentrum

Barcelona er en relativt lett by å finne ut av siden det meste er lagt ut i et rutenettform med mange store veier som kjører fra nord til sør, og øst til vest. Avenida Diagonal deler byen i to (på en diagonal); den øvre delen er kjent som Zone Alta. Bruk av offentlig transport er effektivt, og tar deg omtrent hvor du vil i Barcelona. Plaza Catalunya blir generelt omtalt som Barcelona sentrum og alle metrolinjer går gjennom den eller finnes innen gangavstand.

Fra flyplassen

For å komme fra Barcelona flyplassen til Plaza Catalunya, har du 3 viktige valg. Du kan ta buss, tog eller taxi. Buss og tog er den minst kostbare (rundt € 5), men ta lengre tid. Drosje koster litt mer (fra € 15-20), men er selvsagt mer komfortabelt og vanligvis raskere.

Når burde man reise

Det beste tidspunktet for å dra til Barcelona er avhengig av type erfaring du er interessert i. Sommer i Barcelona, fra Juni til August, er når byen er mest overfylt med besøkende, og er regnet som den mest reisede sesongen. Mange lokale forlater byen i Juli/August på ferie, men på ingen måte blir Barcelona da tom. Våren er vakker og er også et godt tidspunkt å besøke byen på. Høsten og vinteren er mild i Barcelona, og er også perioder verdt å oppleve.

Hva man burde ta med

I Barcelona, er katalanske menn og kvinner kledd elegante, men menn bruker sjelden slips. I Juli og August er bomull og luftige plagg nødvendig. For å respektere lokale tradisjoner, er badedrakter og bikini strengt på Barcelonas strender. Fine shorts er bra, særlig for menn, men unngå virkelig korte shorts. En lett jakke er nyttig når som helst på året. Om vinteren, ta  gjerne med en varm jakke som kan inneholde flere lag, spesielt i Januar og Februar, når vinden blåser. Husk å ta med komfortable sko – Barcelona er en by det er lett å gå i.

Sikkerhet

Barcelona er en trygg by med nesten ingen voldelig kriminalitet. Som enhver storby, er småkriminalitet er et problem som du må være klar. Dette betyr å holde vesken eller lommebok i sikte hele tiden og ikke forlate noe sittende åpent på et bord eller Internett-kafé. Vær oppmerksom på lommetyver i Barcelona!

Før-i-tiden var enkelte nabolag i Barcelona sett på som mindre sikre enn andre. Dette er sjelden fortsatt tilfelle, men i likhet med andre storbyer, er det viktig å være bevisst på dine omgivelser. Hvis du føler deg ukomfortabel et sted så er det sannsynligvis en god ide å flytte til et annet sted.

Hvis du betaler med kredittkort eller tar ut penger fra en minibank, må du beholde din kvittering eller makulere den før du kast den. Kvitteringer vil ofte vise hele kredittkortnummeret og utløpsdatoen.

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

about-barcelona-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen