Home / Om Barcelona / Byen / Storbyen Barcelona
a

Storbyen Barcelona

Barcelona er en fantastisk by beliggende ud til det fantastiske middelhav. En by hvor mulighederne er uendelige for alle og enhver. Barcelona blev grundlagt som en romersk koloni for over 2000 år siden. Byens navn var oprindeligt Barcino, og var en del af det spanske område, Catalonien. Der har været mange års oprør, forandringer, krige og mange op- og nedture i Spaniens historie, men de kan også tilskrive sig som medlem af EU fra 1986 og som vært for de olympiske leje i 1992. I området omkring Montjuic kan man nu om dage besøge det olympiske stadion eller museum. Spaniens lovende udvikling og modernisering af hovedstaden pga. de olympiske leje, har medført at de den dag i dag har et utal af attraktioner at tilbyde, og er blevet en meget populær destination for turister fra hele verden. For at sige det mildt; Barcelona er aldrig kedelig!

Nos gusta Barcelona

Barcelona er smuk! Hvad enten du går gennem den gamle bydel, langs stranden, den nyeste del Eixample eller de studerendes- og kunstnernes område, Gràcia, så vil du opleve at Barcelona er en by for alle.

Find overnatning nu!

I den gamle by vil du finde det såkaldte, Barri Gotic. I dette område opstod det nuværende Barcelona. Her blev det skabt og er egentlig det ”rigtige” hjerte af Barcelona. Nogle af bydelens romerske konstrueringer eksisterer stadig i dag. Barri Gotic og de nærliggende kvarterer, er nu om dage de mest moderne områder i byen, pakket med cafeer og er kendt for at have byens bedste pizzasteder nær Passeig de Born. Stedet er på kort tid blevet en trendy og moderne magnet for lokale og turister.

Lommetyve, kæmpe turistmængder, levende statuer, artister, malere, blomsterstande og udendørs spisesteder – selvfølglig, Ramblaen! La Rambla er en lang, fodgængervenlig gade som strækker sig fra Plaza Catalunya til Christopher Columbus statuen nær stranden.  Hvis du går gennem disse grønne avenuer vil du uden tvivl komme til at føle Barcelonas karakter. Du vil hurtigt bemærke at denne by aldrig sover. Så hvis du ikke har oplevet Ramblaen, har du oplevet Barcelona. På Ramblaen kan du også finde det store og imponerende marked, La Boqueria, som byder på alverdens eksotiske frugter, grøntsager, kød, fisk, ost og æg. Man skal næsten prøve de populære friskpressede juice der bliver solgt rundt omkring på markedet. Langs Ramblaen og i sidegaderne findes der mange hyggelige steder og pladser. En af dem er Plaza Reial som er fyldt med restauranter, klubber og barer. Restauranterne nær eller på Ramblaen er meget dyre og tilbyder ikke den bedste mad. Dermed ikke sagt at det ikke er et perfekt sted at nyde en øl eller kande Sagria. Ramblaen er centrum for byens natteliv, og der er derfor mange barer, på og i områderne omkring Ramblaen, at vælge imellem.

I området, venstre for Ramblaen, finder man området, Raval. Her findes mange hyggelige restauranter og barer, hvor man kan nyde lidt tapas og en frisk drink før man vil fortsætte sin aften videre i byen på en af de mange klubber.

Hvis man gerne vil tilbringe sin tid nær stranden, Barceloneta er den perfekte mulighed. Stranden er meget livlig i de varme sommerdage. Lanngs stranden kan man finde masser af strandbarer, Chiringuitos og er perfekt til at nye en drink eller en lille snack på. Parc de Ciutadella ligger tæt på stranden og en hyggelig lille park hvor man også kan opleve Barcelonas zoo. Hvis man ønsker en lækker middag findes der mange fiskerestauranter og langs strandene og ved havnen. På gaden, Passeig don Joan 53 ligger en meget populær spansk fiskerestaurant, El Rey de Gambas. Så prøv en aften med et udsøgt udvalg af spanske fiskeretter og en kande Sangria på bordet!

Hvis man kunne lide de catalonske retter, så tøv ikke med at bringe en smag af Barcelona med hjem. Den catalonske region besidder nogle af verdens mest kendte restauranter og har fantastisk mad, vin og cava. Man kan lære selv at lave de traditionelle retter. Der findes mange vin- og madture, såvel som madkurser hvor man lære at lave de populære retter og tapas selv. Ikke nok med at man lærer at lave maden, man får også undervisning i historien bag diverse ingredisenser og krydderier.

Gaudi og Barcelona hører sammen. Hvis det ikke havde været for Gaudi havde La Sagrada Familia, Park Güell og La Pedrera ikke eksisteret. Det er den dag i dag nogle af de mest populære turistattraktioner og er fordelt rundt omkring i hele Barcelona. Det er heldigvis nemt at komme frem og tilbage i Barcelona. Med det store udbud af offentlig transport, metro, busser og taxaer, er det nemt at nå til sin destination til tiden. Ved at tage bus kan der dog forekomme lidt komplikationer en gang i mellem, hvor metroen er nem at forstå og markeret overalt i byen. En anden god måde at komme rundt i byen er ved at cykel. Denne transportform støtter Barcelona med stort engagement og der findes cykelstationer overalt i byen. Denne transportform er både billig og miljøvenlig. Andre sportslige måder at komme omkring er ved at gå eller løbe. Helt andre måder kunne være i en helikopter eller båd. De sidstnævnte muligheder tilbyder en helt anden udsigt og måde at se byen på. Igen, Barcelona er for alle og enhver.

Hvis man vil spare lidt på pengene, kan man få en uforglemmelig aften tæt ved Plaza Espanya. på et sted de kalder ”magic fountain”. Stedet behøver ingen forklaring, bare grib en flaske vin, en lille snack og oplev en aften med kombinationen af farveskær, lys, musik og dans.

Nu er det så til det mere praktiske og kritiske spørgsmål ved hele rejsen. Hvad med boende? Vil man bo i lejlighed eller på hotel. Det kan være svært at finde et sted, der både er godt beliggende men også til at betale. Der findes dog nogle servicevirksomheder der kan hjælpe dig med finde hvad du søger. Barcelona Home er et firma i Barcelona. De har over 15 års erfaring med at hjælpe turister, studenter og lignende og er behjælpelige 24/7. Så tjek ud på www.barcelona-home.comom de har lige netop den lejlighed du søger!

Overnatning Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

the-city-da neighbourhoods-da about-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top