Home / Kulturen / Äta och dricka / Tapas historian
Tapas

Tapas historian

The origen of tapas! För er som inte vet vad det är, så är tapas en liten typiskt spansk maträtt som många älskar. I Barcelona, Madrid och Valencia får många restauranger sina dagliga vinster från just tapas. Vad är det då som är ursprunget till dessa smakliga rätter?

Tapas kommer från ordet tapa som (i plural blir tapas) detta i sitt ursprung kommer från det spanska verbet tapar som betyder täcka eller återhämta, en annan översättning kan vara lock.

Vissa tror att denna definitionen kommer ifrån det faktum att från början användes en skinkbit eller ostbit för att täcka drickan från att små flugor eller buggar kom in i glaset. Så tapas historian är från början ett mellanmål eller ett snack. Idag har tapas traditionen blivit större i hela Spanien, vilket har gjort att tapas är idag ett mål att dela med vänner/familj för middag.

Hitta ditt boende nu!

Vad är det som gör tapas så otroligt populärt, jo.. det är kvalitén och färskheten. Enkelheten bidrar också till att många fattar ett gott tycke!

The origen of tapas!De mest populära tapasrätterna är från färska produkter:

– Tortilla Española (Spansk potatisomelett)
– Pinchos (bröd med pålägg)
– Alioli (en speciell hemlagad vitlökssås)
– Chorizo (stark korv)
– Calamares (friterad bläckfisk)
– Fylld svamp
– Patatas bravas (potatis i stark tomatsås)
– Marinerade oliver
– Pimientos de Padrón (liten paprika)

Har du aldrig smakat tapas innan, så borde du verkligen komma och testa det i Spanien, medan du njuter av en god öl eller Sangria. 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

ata-och-dricka kultur-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top