Home / Fritid / Marknader i Barcelona
Daytrip to Vic

Marknader i Barcelona

Marknader i BarcelonaMarknader i Barcelona. Gillar du när det händer något runt omkring dig och gillar du att pruta på priset, så har du kommit till den rätta staden! I Barcelona finns ett hav av olika slags marknader, där bara fantasin sätter gränsen. Allt blir sålt – den ena boden säljer verktyg, en annan antikvitet och en tredje exotiska frukter. Det finns med säkerhet något för alla!

Vill man på loppmarknad finns det möjlighet för det på, Mercat Del Encants. Detta är en av Barcelonas största och mest populära marknader. Där är liv, kaos, tumult och hur mycket folk som helst, men absolut en upplevelse för dig som sätter pris på en snabb affär och unika fynd. Den öppnar tidigt och stänger sen eftermiddag. Det är en bra idé att komma så tidigt som möjligt, om du har planer på en stor fångst. Både för att undvika for mycket folk, hitta fynden innan de är borta, men också för att slippa eftermiddags värmen. Glöm inte att håll ett gott öga på dina värdesaker. Marknaden har öppet varje måndag, onsdag, fredag och lördag. Adressen är: Plaça de les Glories Catalanes
C. Dos de Maig, 186. (se karta)

Barcelona erbjuder inte bara loppmarknader, men andra typer av marknader. Du kan bland annat hitta matmarknader som La Boqueria eller Sant Antoni. Här har du möjlighet att köpa all världens färgrika frukter, grönsaker, kött, fisk och ägg. Det är en upplevelse att vara på dessa matmarknader och man kan inte undvika att bli frestad av alla färger och doften av färsk frukt. La Boqueria ligger på Rambla och Sant Antoni ligger på Ronda Sant Pau. Sant Antoni er mindre turister och mycket större. De har öppet varje dag, men var uppmärksam på att många av bodarna har stängt i augusti. Det finns också en konstmarknad på Mercadillo de la Plaça de Sant Josep. Detta är en trevlig liten marknad, som består av några katalanska konstnärer som säljer deras konst. Denna marknad är lugn och bjuder på en hygglig och fredlig atmosfär.

Vem kan gillar inte stämningen på en marknad?  Förhandlingar, spänning, dofterna, ljud, liv och rörelser – marknader är fullt med massor av intryck och man går aldrig hem tomhänt. Så om du är en nyfiken själ och klar på en dag med fart och fläkt, besök någon av Barcelonas många marknader.


View Larger Map

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter marknader-fritid-sv shopping

Boende Barcelona


Scroll To Top