Home / Om Barcelona / Parker i Barcelona
Parks in Barcelona

Parker i Barcelona

Barcelona är stand fylld med fina parker och grön natur. I nästan varje område finns det någon typ av park. För att komma iväg från bilar, trafik och folkmassor kan det vara rätt skönt att hitta någon av dessa, därför har vi gjort en lista på parker i Barcelona!

Hitta din bostad nu!

Parc Güell

Parc Güell är helt klart ett av de största dragplåsterna fylld med Gaudi´s fascinerande arkitektur. Hit vallfärdar turister från hela världen med sina kameror för att upptäcka en av Barcelonas unikaste platser. Parken är belägen lite längre upp i staden så var beredd på att det är lite uppförsbacke på vägen dit, men det kommer att vara värt det.

Den mest populära delen av parken är huvudterrasen som är en enorm konstruktion med imponerande arkitektur av Gaudi. Vi rekommenderar er att inte stanna på ett ställe i parken utan ta chansen och gå runt, det finns mycket att upptäcka! Utsikter över staden, imponerande trädgårdar i kombination med Gaudi´s unika arktitektur. Detta är helt klart ett väldigt populärt ställe för turister så var beredd på att det kommer vara en hel del turister där, beroende på säsong givetvis!

Mer information

Öppettider: 08:00 – 21:00
Inträde: gratis för parken men om du ska in i Gaudi´s hus “La Torre Rosa” så finns biljetter att köpa i parken.
Adress: Carrer d’Olot 5.
Att ta sig dit: Taxi, Buss, Metrostation Lesseps (L3) med 15 minuters promenad.

 

Parc Guinardo Bunkers

Denna parken ligger belägen nära Parc del Guinardo, på toppen av Rovira berget. Under det spanska inbördeskriget byggde lokalinvånarna en skyddsbunker här för att söka skydd mot Franco.

Idag är bunkerna ett ställe för yngre lokalinvånarna att umgås på, och här finns även en hel del graffiti. Men först och främst är det en utsiktsplats som inte är särskilt känt bland turister. Dem är belägna i närheten av Park Guell men här är det inte alls lika många turister trots att det är utsikt över hela staden. Ett perfekt ställe att fly från stressen från centrum.

Mer infomration
Öppettider: 24h om dagen
Inträde: gratis
Adress: Carrer del Turó de la Rovira 61.
Att ta sig dit: Taxi, Buss, Metrostation Guinardo Hospital Sant Pau (L4) och promenera 20 minuter.

 

Parc de la Ciutadella 

Kanske den mest centrala och största parken som går att hitta i Barcelona. Här finns människor i alla åldrar som håller på med olika aktiviteter. Allt från yoga, barn som leker, ungdomar som dricker öl och umgås. Ett utmärkt ställe att bara slappna av på och njuta av lite naturmiljö mitt i centrala Barcelona.  

Här finns även en konstgjord sjö där man kan hyra roddbåtar. I hörnan av parken finns också en fascinerande byggnad med tillhörande fontän som lockar många turister. Ett helt klart måste att besöka om man befinner sig i Barcelona eftersom att den ligger mitt i centrum, nedanför El Born mot stranden!

Mer information
Öppettider: 10:00 till 21:00, 10:00 till 18:00 på vintern.
Inträde: Gratis, hyra båt kostar 6 euro för 30 minuter.
Adress: Passeig de Picasso 21.
Att ta sig dit: Taxi, Buss, Metrostation Arc de Triompf (L1)

Parc del Laberint

Denna parken, labyrintparken, kan vi kalla den på svenska. Är en av dem äldsta parkerna i Barcelona. Här finns många olika romantiska ställen med fascinerande trädgårdar som är väl underhållna. Här finns dock inget utrymme för någon picknick utan är mer som en turistattraktion med tanke på dess långa historia. Dock finns det mycket skugga tack vare dess alla träd, ett bra ställe att fly undan solen när det är som varmaste i Barcelona. Labyrintparken är helt klart värt ett besök, se bara till att inte hamna vilse!

Mer information
Öppettider: 10:00 – 21:00 under sommaren, 10:00 – 18:00 på vintern.
Inträde: 2,23 € för vuxna, 1,42 € för barn (yngre än 14)
Adress: Passeig dels Castanyers 1.
Att ta sig dit: Taxi, Buss, Metrostation Mundet (L3).

 

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona staden

Boende Barcelona


Scroll To Top