Home / Vrije tijd / Sport / Skateparken in Barcelona
Skateparks in Barcelona

Skateparken in Barcelona

Wie naar Barcelona komt zal snel het grote aantal skaters opmerken die door de hele stad te vinden zijn. De stad wordt door velen gezien als Europa’s skate hoofdstad en zelfs een van de beste steden in de wereld om deze sport te beoefenen! Skaters rijden in elk deel van de stad, in speciale skateplekken maar ook op veel pleinen en straten waar goede trucks gedaan kunnen worden.

Skaten werd populair in de jaren ’70. Daarna werden er een hoop skateparken gebouwd voor de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona, wat de stad voorzag van de beste infrastructuur voor skaters. Hier zijn de beroemdste skateparken in Barcelona:

Mar Bella Skatepark

Skatepark Barcelona Mar Bella

Vind uw accommodatie nu!

Dit is een gloednieuw skatepark in Barcelona, gebouwd om het oude en mythische  Mar Bella Skatepark te vervangen, omdat die naar vele jaren van intensief skaten redelijk beschadigd was. Het heeft veel te bieden voor skaters: diepe bowls, pools, snakeruns, rails, trappen… Eigenlijk alles wat nodig is om jouw trucks te oefenen en van jouw tijd daar te genieten. Het park is gevestid bij Parc Esportiu, een geweldige locatie omdat het maar een paar stappen bij het strand vandaan is!

Forum Skatepark

Forum skatepark Barcelona

Het Forum, gebouwd voor de Olympische Spelen van 1992, is een enorme plek met vele geweldige plekken om te skaten. In 2011 kwam er een ander skatepark dichtbij. Het beschikt over hips, bowls, rails en heel veel ledges. Ook dit is dichtbij de zee. Het is te vinden op ongeveer 200 meter bij het Diagonal Mar winkelcentrum vandaan in de richting van het strand.

Pamplona Skatepark

Pamplona skatepark barcelona

Als je binnen wil skaten is deze plek een goed idee! Het is overdekt en volgens de ervaren skaters een van de beste skateparken in Barcelona. Je moet echter wel een maandelijkse pas kopen om binnen te komen, maar het is redelijk goedkoop. Het is gevestigd op Carrer de Pamplona 88, dichtbij de bekende club Razzmatazz.

Port Olimpic Skatepark

Port olimpic skatepark Barcelona

Dit skatepark is een kleintje maar de skaters houden er van. Het heeft een half-pipe en wat andere obstakels om jouw trucks op te oefenen. Net zoals de eerste twee genoemde skateparken, is deze ook dichtbij het strand.

Skatepark Barri Canyelles

Dit skatepark is ver bij de andere skateparken vandaan, maar is desondanks populair onder de skaters. Het is voornamelijk gericht op rail skating en is verdeeld in 4 gebieden: de eerste voor straat skaten, de tweede met mini rails, de derde met andere soorten rails en een gebied met een pool en een bowl. Dit skatepark ligt in Nou Barris, op Via Favència, in het bovenste gedeelte van Barcelona.

Buiten de skateparken om is Barcelona ook een van de beste plekken om op straat te skaten. Sommige van de beroemdste plekken om aan straat skateboarden te doen zijn de Plaça del Angels bij de MACBA, de Plaça Universitat, Plaça de Sants voor het treinstation en, voornamelijk tijdens de nacht, de Avenida Parallel.

Ga nu maar op al deze plekken skateboarden en geniet ervan!

Accommodaties in Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

sporten vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven