Home / Nieuws / Sant Médir 2016
Sant Médir 2016

Sant Médir 2016

San Médir 2016 vind plaats op donderdag 3 maart 2016 in het VILA DE GRACIA gebied, wat is gevestigd in het gebied van Gràcia in het noorden van Barcelona. Het festival is bekend in het Catalaans als ‘‘la festa més Dolça’’, ook wel ‘‘Het Zoetste Festival’’, omdat er op deze speciale avond tussen de 60 en 100 ton aan snoep in de menigte wordt gegooid tijdens een geweldige parade. Tijdens deze parade marcheren rond 26 groepen door diverse straten van het historische Gràcia om zo hun weg te bereiken naar Carrer de Sant Salvador. Als deze parade groepen eenmaal op deze locatie zijn aangekomen, zullen ze een stoet met paarden, karren en vrachtwagens vormen. De parade eindigt bij de Jardinets de Gràcia. De avond eindigt meestal met vuurwerk.

De legende van de “Festa de Sant Médir’’

Deze viering is een eerbetoon aan Sant Médir, een boer die (in de nog steeds bestaande) Sant Médir kerk woonde, in de Collserola bergen in de buurt van Sant Cugat. De legende gaat dat in het jaar 303 toen Sever, de bisschop van Barcelona, ontsnapte uit de stad vanwege de religieuze vervolging van de christenen door de Romeinse keizer. Hij passeerde Sant Cugat en kwam Médir tegen, die zijn tuinbonen aan het zaaien was. Sever vertelde aan Médir waarom hij zich wilde verbergen en dat hij bereid was om te sterven voordat hij zijn christelijke geloof moest opgeven. Toen vroeg Sever aan Médir de waarheid te vertellen tegen iedereen wie om hem zou vragen.

Kort daarna, ontmoette de Romeinen tijdens hun zoektocht Médir om Sever te vinden en vroegen ze naar de bisschop. Sever vertelde de waarheid zoals Médir aan Sever had gevraagd. Maar de Romeinen, die dachten dat Médir hen aan het bedriegen was, namen hem gevangen, en kort daarna Sever ook. De twee werden gevangen genomen en uiteindelijk geëxecuteerd. Sant Médir werd de patroonheilige van de boeren.

Over het hedendaagse festival

Het festival begon in 1830, toen een bakker genaamd Josep Videl i Granés een jaar ziek werd. Hij kwam uit de stad Sant Cugat del Vallès en hij beloofde aan God, dat als hij hem zou genezen, hij jaarlijks een bedevaart naar de kapel van San Médir zou maken. Om zijn pelgrimstocht aan te kondigen, deelde hij snoep uit en maakte hij muziek via trommels. In de loop der jaren, begonnen steeds meer mensen met Josep deze pelgrimstocht mee te vieren.

Tegenwoordig is St. Médir een zeer populaire en feestelijke viering in de wijk Gràcia. Het maakt het zowel mogelijk voor de lokale bevolking als voor de toeristen deze artistieke wijk, gekenmerkt door haar unieke architectuur, pittoreske pleintjes en smalle straatjes met boetiekjes en internationale restaurants te bezoeken. Het is ook een geweldige activiteit als je Barcelona bezoekt met kinderen. Als je zoekt naar een accomodatie in deze buurt, neem dan even een kijkje bij onze prachtige APPARTEMENTEN IN GRÀCIA.

Accommodaties Barcelona

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

whats-new-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven